Τα… 16 (;!) συμβόλαια που λήγουν στον Πανθρακικό και τα 3+2 που θα ανανεωθούν

Μετά την ανανέωση του Ρόκα και την απόκτηση των νεαρών Μουδούρογλου και Γαβριηλίδη, η διοίκηση του Πανθρακικού δεδομένου της μη αδειοδότησης, έχει δικαίωμα για δύο ανανεώσεις και τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών και στρέφει αρχικά την προσοχή της στις ανανεώσεις των συμβολαίων από το υπάρχον ρόστερ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.co.uk που ασχολείται αποκλειστικά με τα συμβόλαια των παικτών σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα πρωταθλήματα, αυτά τα συμβόλαια των παικτών του Πανθρακικού που λήγουν στις 30/06/2015 είναι… 16 και συγκεκριμένα των Πασχαλάκη (τερματοφύλακας), Εμπό, Παπαγεωργίου, Σερφά,  Τσουμάνη και Χρήστου (αμυντικοί), Κάσες, Τζάνη, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Μεχία, Λαδάκη και Σέτι (μέσοι) και 
Ντιγκινί, Ιγκόρ και Χασομέρη (επιθετικοί).

Συνολικά πρόκειται για 16 συμβόλαια, αλλά είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη πηγή δεν είναι και ό,τι πιο έγκυρο, καθώς για παράδειγμα είναι γνωστό ότι ο Ιγκορ έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο και δεν ισχύει ότι λήγει φέτος. Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι δε θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Τσουμάνη ενώ αμφίβολο είναι και αν θα συνεχίσει ο Τζάνης. Πολύ δύσκολα επίσης θα παραμείνει στην ομάδα ο Εμπό, που από πέρσι αρνήθηκε να ανανεώσει περιμένοντας προτάσεις από το Τουρκία αλλα… και τον ΠΑΟΚ.

Βεβαιωμένο είναι ότι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, είναι οι Κάσες, Μπαϊκαρά, Ρομέου και Ηλιάδης, με τους τυχερούς από τους τέσσερις να είναι μόλις οι δυο, αφού τόσους δικαιούται η ομάδα να ανανεώσει. Ο Ηλιάδης εμφανίζεται θετικός να συνεχίσει στην ομάδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί την τέταρτη επιλογή. Τρίτη είναι ο Ρομέου, που ωστόσο φέρεται να έχει δεχθεί προτάσεις και να σκέφτεται πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσει, αν και εφόσον υπάρξει πρόταση από τον Πανθρακικό.

Για να φτάσουμε στον Ρομέου, θα πρέπει πάντως να πουν όχι οι δύο πρώτοι που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στην λίστα του Ρόκα για ανανέωση και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μπαϊκαρά και Κάσες. Ο Τούρκος αρχηγός της ομάδας αποτελεί την πρώτη επιλογή για ανανέωση, αφού αποτελεί σημαία της ομάδας, όμως κάτι τέτοιο μόνο σίγουρο δεν είναι, ενώ η περίπτωση του Κάσες, που φέρεται να αποτελεί την δεύτερη εισήγηση του (ξαδέρφου του) Ρόκα, προβληματίζει τη διοίκηση της ομάδας, αφού οι φετινές του εμφανίσεις ήταν απογοητευτικές, καθώς επηρεασμένος  από τον τραυματισμό και την μακρά απουσία του,  δεν θύμισε τον παίχτη που ξεχώρισε στο πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος και τον έφερε κοντά σε μεταγραφή στην Μπεσίκτας.

Σε σχέση με αυτούς που έχουν ακόμα συμβόλαια, υπάρχουν φήμες περί αποχώρησης πολλών παικτών αλλά αυτό είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αφού η απαγόρευση μεταγραφών δυσχεραίνει την ενίσχυση της ομάδας – άρα και τις παραχωρήσεις παικτών. Από την πλευρά τους, πηγές από την ομάδα της Κομοτηνής, όπως έχει γράψει άλλωστε το ThrakiSportS, αναφέρουν ότι οι Παπαγεωργίου, Χρήστου και Λαδάκης πρόλαβαν να ανανεώσουν πριν ισχύσει η απαγόρευση και έτσι θα συνεχίσουν χωρίς πρόβλημα την καριέρα τους στην ομάδα της Θράκης.