Στον αέρα (παρά την σχετική δήλωση) η έξοδος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Challenge Cup

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές μέρες από την δήλωση  συμμετοχής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στην θέση Παναθηναϊκού και Κηφισιάς που την απέρριψαν για αγωνιστικούς λόγους, ωστόσο η συμμετοχή παραμένει στον… αέρα και είναι αμφίβολο αν η ομάδα θα μπορέσει να ξαναζήσει την προσεχή σεζόν στιγμές όπως αυτή της φωτογραφίας, μετά την πρόκριση επί της ελβετικής TV Σόνενβερτ στο ξεκίνημα του φετινού Challenge Cup.

Πρώτον, οκτώ ημέρες μετά εξακολουθεί ο επίσημος Εθνικός να μην έχει αναφέρει τίποτα για αυτήν την εξέλιξη στην επίσημη ιστοσελίδα του, με μια ανακοίνωση ή έστω με μια ανάρτηση στο γκρουπ που διατηρεί στο facebook. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ενδεχομένως να έχει γίνει λόγω των αντικρουόμενων απόψεων που υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη του για αυτήν την κίνηση, την οποία είδαν μουδιασμένα και με επιφύλαξη τα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Δεύτερον, όπως αποκαλύπτεται, υπάρχουν μέλη του ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός τα οποία ενημερώθηκαν για την έξοδο αυτή του Εθνικού στην Ευρώπη από τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, προφανώς δεν έγινε κάποιο διοικητικό συμβούλιο για να ληφθεί σχετική απόφαση. Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι υπάρχουν μέλη του εν ενεργεία ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός τα οποία όχι απλά δεν ερωτήθηκαν για κάτι που υποθηκεύει ουσιαστικά τα οικονομικά δεδομένα της νέας σεζόν, αλλά δεν γνώριζαν καν για αυτήν την ενέργεια.

Τρίτον, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο άνθρωπος που υπογράφει την συμμετοχή του ΤΑΑ Εθνικός στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Και είναι επίσης αμφίβολο αν το συγκεκριμένο άτομο θα ανήκει στην διάδοχη κατάσταση, που θα αναλάβει να εξυγιάνει το ΤΑΑ. Και φυσικά, είναι πολύ αμφίβολο αν αυτή η διάδοχη κατάσταση συμφωνεί με αυτήν την κίνηση ή, στην περίπτωση που στραβώσει η κατάσταση, θα επιδιώξει να ρίξει τις ευθύνες στο απερχόμενο ΤΑΑ ότι με την κατάθεση της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκτόξευσε τον προϋπολογισμό της νέας σεζόν, την ίδια στιγμή που ακόμα χρωστιούνται μισθοί από την τρέχουσα περίοδο και υπάρχουν πολλά χρέη από προηγούμενες διοικήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το παράβολο για την συμμετοχή λέγεται ότι ακόμα δεν έχει πληρωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό, καθώς υπάρχει η δυνατότητα οι πληρωμές να γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Αν ωστόσο για κάποιον λόγο αποσύρει την συμμετοχή του ο Εθνικός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα υποστεί βαρύτατες κυρώσεις που ξεκινούν από χρηματικό πρόστιμο και φτάνουν σε αποκλεισμό από μελλοντικές φορές που θα εξασφαλίσει και θα επιδιώξει η ομάδα την συμμετοχή της σε αυτές.