Ο Νίκος Ζαλμάς μιλά στο ThrakiSportS για την συγκεντρωτική των παίδων στον Έβρο, την Εθνική, τον Εθνικό και τον ΑΟΟ!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων και Παμπαίδων βρέθηκε στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα, για δυο προπονήσεις του κλιμακίου στο Σουφλί και τις Φέρες. Με την αφορμή της παρουσίας του στην περιοχή, είχε μια σύντομη συνομιλία με το ThrakiSportS και τον συνεργάτη μας Νίκο Γκούντλη, αναφορικά με την παρουσία του στην περιοχή, ενώ δεν αρνήθηκε να μας σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στην Volley League, τις εξελίξεις σε Εθνικό και Ορεστιάδα και να μας απαντήσει για τα προσωπικά του σχέδια.

“Στο Σουφλί έχω έρθει πριν 20 χρόνια και συγκεκριμένα το 1995”, μας είπε αρχικά στην σύντομη κουβέντα μας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης από τις δύο προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Έβρου.

Πώς βλέπετε τα παιδιά του Έβρου;

Ο Έβρος έχει πάντα δυνατότητες. Δεν υπάρχουν βέβαια τα κορμιά του ’80 και του ’90.  Αυτό που τους λείπει είναι λίγο σύστημα και η μέθοδος ώστε να πλαισιώσουν τους συνομήλικούς τους από άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το γεγονός ότι κάνετε προπονήσεις στον Έβρο, ενώ οι άλλες είναι π.χ. στη Θεσσαλονίκη για όλη τη Μακεδονία, δείχνει ότι είναι η πρωτεύουσα του βόλεϊ;

Το έχουμε θεσπίσει ως 4ο κλιμάκιο εθνικών ομάδων την περιοχή του Έβρου.    Τουλάχιστον να είναι σε συχνότητα μια φορά το μήνα. Πιστεύω να το υλοποιήσουμε από Σεπτέμβριο σε μόνιμη βάση.

Μπορείτε να μας αποκαλύψετε τα ονόματα των παιδιών που πέρασαν τα τεστ και θα κληθούν στην Εθνική;

Ο σκοπός μας είναι τα παιδιά που καταγράφηκαν και μετρήθηκαν ώστε να βγάλουμε “νόρμες” όπου θα έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης για του χρόνου. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης όμως για την Εθνική Ομάδα.

Θα θέλαμε να κάνετε ένα σχόλιο για τη φετινή Volley League και γενικά όσα είδαμε στο πρωτάθλημα ανδρών…

Απόλυτα δίκαια πήρε το νταμπλ ο ΠΑΟΚ. Έκανε τα απαραίτητα βήματα και από το δεύτερο μισό άλλαξε ταχύτητα προς τα πάνω. Ο Ολυμπιακός έκανε ακριβώς το αντίθετο με το ότι έκανε ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη υπέρβαση σε σχέση με αυτό που παρουσίασε στην αρχή. Ο Φοίνικας Σύρου είχε μεγάλη βελτίωση μέσα στη χρονιά δείχνοντας ότι γίνεται κάτι καλό εκεί στο νησί. Το θετικό ήταν η άνοδος μεγάλων ομάδων καθώς και η μεγάλη προσέλευση πολλών φιλάθλων στους τελικούς.

Ένα σχόλιο για την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης;

Εκπροσώπησε επάξια τον Έβρο στην Ευρώπη αλλά δεν είναι αυτοσκοπός αυτό. Σημασία έχει η ανάπτυξη και οι υποδομές με δικά της παιδιά.

Ένα σχόλιο για την ομάδα της Ορεστιάδας;

Θετικό ότι επέστρεψε αλλά θα πρέπει να καθιερωθεί και να προσέξει κι αυτή υποστηρίζοντας τα δικά της παιδιά.

Μια πρόβλεψη για τη νέα σεζόν;

Πιστεύω οτι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί σωστά και γρήγορα ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει μεταγραφές ώστε να επιδιώξει να κατακτήσει είτε το πρωτάθλημα είτε και το κύπελλο. Όσο για τις άλλες ομάδες δεν είναι κάτι που μπορώ να πω με σιγουριά.

Μπορείτε να μας πείτε κάτι για την Εθνική Ανδρών η οποία θα πάρει μέρος στο World League;

Είναι σε ένα κομβικό σημείο. Μια οποιαδήποτε επιτυχία σε European League ή World  League θα της αλλάξει ταχύτητα.

Και ένα τελευταίο ερώτημα που είναι προσωπικό. Υπάρχει κάποιο φλερτ με κάποια ομάδα πέραν της Εθνικής;

Ενδεχομένως του χρόνου ίσως προκύψει κάτι, διότι φέτος είμαι αφοσιωμένος στην Εθνική.