Έληξε με… χρωστούμενα η σύμβαση παραχώρησης του ΔΑΚ Κομοτηνής από τον Δήμο στον Πανθρακικό

Έληξε η δεκαετούς διάρκειας σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και της ομάδας του Πανθρακικού για την παραχώρηση, χρήση και εκμετάλλευση του ΔΑΚ Κομοτηνής.

Το γήπεδο του Πανθρακικού, γνωστό παλιότερα ως Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής, έγινε με το νόμο Καποδίστρια δημοτικό και όταν η ομάδα αγωνιζόταν ακόμα στις κατώτερες κατηγορίες, είχε παραχωρηθεί στην μεγάλη ομάδα της πόλης.

Παραμένει βέβαια δημόσια περιουσία, ωστόσο ειδικά το τελευταίο διάστημα ήρθε στην επικαιρότητα το καθεστώς της σύμβασης με αφορμή την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου. Από τον Δήμο αποποιήθηκαν των όποιων ευθυνών παραπέμπτοντας στο παραχωρητήριο.

Αυτό ωστόσο έληξε πλέον και θα πρέπει το προσεχές διάστημα να ανανεωθεί, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Πανθρακικός να μείνει άστεγος στο νέο πρωτάθλημα, δεδομένου ότι δεν διαθέτει (όπως άλλωστε και οι περισσότερες ομάδες) δικό του ιδιόκτητο γήπεδο.

Για να υπάρξει όμως νέα συμφωνία, θα πρέπει να κλείσουν οι παλιές εκκρεμότητες και έτσι δημιουργείται ένας επιπρόσθετος βραχνάς στους ανθρώπους της διοίκησης του Πανθρακικού, που πέρα από τον μεταγραφικό σχεδιασμό, θα πρέπει να βρουν συμβιβαστική λύση βάζοντας το χέρι στην τσέπη και για αυτό το ζήτημα.