Photos: Όταν ο Αλέις Βιντάλ, που κατέκτησε το Europa League, φορούσε την φανέλα του Πανθρακικού!!!

Η Σεβίλλη κέρδισε στην Βαρσοβία με 3-2 την Ντνίμπρο της Ουκρανίας στον μεγάλο τελικό του Europa League και έτσι ο Αλέις Βιντάλ, που πριν μερικά χρόνια είχε έρθει και είχε φορέσει την φανέλα του πρωταθλητή, φόρεσε στο στήθος το μετάλλιο του νικητή.

Γκολ δεν πέτυχε στον τελικό, αλλά ήταν από τους σταθερούς του αγώνα, ενώ θυμίζουμε την συμβολή του που είχε στον ημιτελικό με τη Νάπολι, όταν πέτυχε δύο γκολ και έδωσε ασιστ για το τρίτο στην καθαρή νίκη – πρόκριση της ισπανικής ομάδας στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Βιντάλ είχε έρθει το 2008 ως δανεικός από την Εσπανιόλ στον Πανθρακικό, στην πρώτη χρονιά της ομάδας στην Super League,  χάρη στον τότε προπονητή Εμίλιο Φερέρα. Αν και αγωνίστηκε μόλις σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας συνολικά μόλις 191 λεπτά συμμετοχής, η εισήγηση του βέλγου ήταν να παραμείνει στην ομάδα.

Το διαζύγιο του Φερέρα με τον Πανθρακικό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της Κομοτηνής να μην προχωρήσει στην απόκτησή του – και μάλλον σήμερα να… τραβάει τα μαλλιά της, βλέποντας την εξέλιξή του. Πέρυσι η Σεβίλλη δαπάνησε τρία εκατομμύρια για την απόκτησή του, ήδη ακούγονται κάτι ψίθυροι για ενδιαφέρον της… Μπαρτσελόνα.

Το ThrakiSportS αναζήτησε φωτογραφίες του Βιντάλ, νέου κυπελλούχου Ευρώπης πλέον, από την εποχή που αγωνιζόταν στον Πανθρακικό. Δύσκολο εγχείρημα, βρήκαμε ωστόσο κάποιες, χάρη κυρίως στο πλούσιο αρχείο της InTime αλλά και της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Θρακική Αγορά” (τότε δυστυχώς δεν υπήρχε το ThrakiSportS για να έχουμε αρχείο).

Ένα πορτρέτο, μια εικόνα μαζί με τον τότε πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανθρακικού Κώστα Κωσταρέλη να κρατούν την φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές των παικτών, μία από ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ σε μονομαχία με τον Σίμιτς, αλλά και τρεις ασπρόμαυρες από ένα (μάλλον φιλικό) παιχνίδι στις… Σάπες, με αρχηγό τον Νίκο Μπαχαρίδη και μέσα στον Χουάν Βελάσκο, το τότε μεγάλο όνομα της ομάδας.

Απολαύστε τες. Όποιοι τυχόν έχετε κι άλλες, ευπρόσδεκτο να μας τις στείλετε να εμπλουτίσουμε το φωτογραφικό άλμπουμ. Και να έχετε στο σου σας ότι όπως το 2008 είχαμε στα γήπεδά μας έναν παίκτη που λίγα χρόνια αργότερα στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης, έτσι και τώρα μπορεί να συμβαίνει αυτό – και απλά να μην το αντιλαμβανόμαστε σήμερα…