Επίσημη ανακοίνωση από την Skoda Ξάνθη για τις εξελίξεις στην υπόθεση Μπέρτου με επιβεβαιώσεις και… διαψεύσεις

Επίσημη ανακοίνωση για τις εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με την υπόθεση του Μανώλη Μπέρτου εξέδωσε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Με αυτές, επιβεβαιώνει το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του το ThrakiSportS, για πρόταση ανανέωσης από την πλευρά της Ξάνθης και άρνηση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Η ΠΑΕ δηλώνει επίσης ότι με δεδομένη την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει στο εξωτερικό, θα κινηθεί για απόκτηση άλλου δεξιού μπακ το φετινό καλοκαίρι.

Πάντως, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη διαψεύδεται ότι έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση από οποιαδήποτε ομάδα για την απόκτηση του παίκτη.

Επίσης, διαψεύδεται ότι έγινε οποιαδήποτε οικονομική πρόταση στον παίκτη, αφού με την έναρξη της συζήτησης με τον Γιάννη Παπαδημητρίου εκφράστηκε η επιθυμία για εξωτερικό.

Αποκαλύπτεται τέλος ότι μια πρώτη συζήτηση με το ίδιο θέμα και την ίδια κατάληξη είχε υπάρξει και πριν από τρεις μήνες.

Αναλυτικά, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, όπως προανήγγειλε διά του εκπροσώπου της και Τεχνικού Διευθυντή της κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, συναντήθηκε με τον Μανώλη Μπέρτο και τον πατέρα του προκειμένου να ανανεώσει, στηρίζοντας έμπρακτα τον ποδοσφαιριστή, το συμβόλαιό του.

Η θέση τους ήταν ότι δεν θα ήθελαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, αλλά να φέρουν πρόταση προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού. Ως εκ τούτου η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη δεν έκανε καμία οικονομική πρόταση στον ποδοσφαιριστή. Την ίδια θέση είχαν εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο πριν τρεις μήνες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου δεξιού μπακ. Εάν παρ’ όλα αυτά δεν υπάρξει πρόταση – προτάσεις, ώστε ο ποδοσφαιριστής να μεταγραφεί όπως επιθυμεί αυτός και το περιβάλλον του σε ομάδα του εξωτερικού, θα συνεχίσει να αποτελεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έναν από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε Skoda Ξάνθη. Η ομάδα πάντα θα συνεχίσει να είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα.

P.S.: Ουδέποτε κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού συμβολαίου του Μανώλη Μπέρτου με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη έχει υπάρξει η οποιαδήποτε προσφορά από οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας ή του εξωτερικού για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές».