Αλήθειες και ψέματα για την περίφημη χορηγία στο κολυμβητικό τμήμα του Εθνικού

Σε μείζον θέμα πήγε να εξελιχθεί η ανάρτηση του ThrakiSportS σχετικά με τους αγώνες κολύμβησης ακαδημιών που θα διοργανώσει το Σάββατο στο Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης ο Εθνικός.

Αφορμή στάθηκε το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα του ThrakiSportS ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν χάρη σε χορηγία του Απόστολου Τσιπίδη, κάτι που είχε πει η ίδια η αρμόδια έφορος του Εθνικού Αλεξάνδρα Κατσιβάρδα αλλά έσπευσε να το… διαψεύσει, απειλώντας μάλιστα με νομικές κινήσεις σε βάρος του ThrakiSportS αν δεν προχωρήσει σε άμεση απόσυρση της ανάρτησης.

Απόσυρση ανάρτησης προφανώς και δεν θα μπορούσε να κάνει το ThrakiSportS, ειδικά όταν ζητείται με τέτοιο απειλητικό τρόπο, άμεσα ωστόσο δημοσιεύθηκε η διάψευσή της – μαζί φυσικά και με την απάντηση της ιστοσελίδας μας για τα δικά της παλιότερα λεγόμενα και γραφόμενα, που εμφανίζεται όμως σήμερα να αναιρεί. Το ζήτημα προκάλεσε έναν διαδικτυακό διάλογο μεταξύ της κας Κατσιβάρδα και του κ. Τσιπίδη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ThrakiSportS, η κα. Κατσιβάρδα αναγνώρισε ότι ήταν λάθος της που δεν προχώρησε σε ανάκληση εκείνου του ευχαριστηρίου που είχε εκδώσει και επίσης απέδωσε στον παρορμητισμό της τις απειλές περί νομικών κινήσεων, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση το ThrakiSportS καθώς στέκεται πάντα κοντά στις προσπάθειες όλων των αθλητών, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Υγρού Στίβου του Εθνικού.

Σύμφωνα με την θέση που μας εξέφρασε, πράγματι έλαβε από τον κ. Τσιπίδη ένα ποσό της τάξεως των 200 ευρώ ως έναντι για την χορηγία του στην διοργάνωση των αγώνων του ερχόμενου Σαββάτου, ωστόσο μετά από αυτό δεν έλαβε κανένα άλλο ποσό παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις της, κάτι που η ίδια χαρακτηρίζει πλέον “κοροϊδία”. Στο μεταξύ η ημερομηνία των αγώνων πλησίαζε και έπρεπε να πληρωθούν όσοι ανέλαβαν να παράξουν πράγματα σχετικά με την διοργάνωση.

Τελικά, πάντα σύμφωνα με την κα. Κατσιβάρδα, χρειάστηκε να πληρώσει από την τσέπη της έξοδα για την συγκεκριμένη διοργάνωση και συγκεκριμένα 160 ευρώ για καπέλα που θα δοθούν στους συμμετέχοντες στην διοργάνωση και 405 ευρώ για μετάλλια. Ο κ. Τσιπίδης πέραν των 200 ευρώ δεν έδωσε άλλα χρήματα και μάλιστα, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ζητήθηκε από την έφορο του Εθνικού να του επιστραφεί αυτό το ποσό ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποχρέωση προς το πρόσωπό του.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τσιπίδης υποστηρίζει καταρχήν ότι το ποσό που έχει δώσει είναι μεγαλύτερο και αγγίζει τα 350 ευρώ. Προσθέτει ότι το θεωρεί έτσι και αλλιώς απειροελάχιστη συμβολή, δεν επιθυμεί να λάβει πίσω τα συγκεκριμένα χρήματα τα οποία “καλό είναι να μείνουν στο ταμείο για την διοργάνωση εφόσον αφορούν παιδιά”, όπως λέει, ενώ υποστηρίζει ότι η ύπαρξη μεγαλύτερης χορηγίας από την πλευρά του δεν προχώρησε όχι με δική του υπαιτιότητα αλλά με “άνωθεν εντολές” προς το κολυμβητικό τμήμα του Εθνικού.