Μεγάλωσε η Θρακιώτικη… παροικία της Hellas Μονάχου!

Ακόμη ένας Θρακιώτης μετά τον Ξανθιώτη προπονητή Δημήτρη Κυριαζίδη βρίσκεται εδώ και λίγο διάστημα στην FC Hellas Munchen που αγωνίζεται στην Kreisklasse (περιφερειακό πρωτάθλημα) της Γερμανίας, κρατώντας πάντα ψηλά την Ελληνική σημαία και με το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ να αποτελείται από Έλληνες του Μονάχου.

Μετά τον Ντίμι Κυριαζίδη όπως τον αποκαλούν, που λόγω κρίσης αναγκάστηκε να αφήσει την Ξάνθη και τον Άρη Πετεινού για να επιστρέψει στην Γερμανία και εδώ και μερικά χρόνια να είναι ο πρώτος προπονητής της ομάδας, πλέον στον σύλλογο του Μονάχου βρίσκεται ακόμη ένα Ξανθιωτάκι που η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες της χώρας μας το ανάγκασαν να φύγει στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον, και καλύτερη σταδιοδρομία στον τομέα που έχει επιλέξει.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη, που εδώ και σχεδόν ένα μήνα έχει προσληφθεί σε ρόλο φυσιοθεραπευτή στην ομάδα, ενώ παράλληλα εργάζεται και σε ένα φυσιοθεραπευτήριο στην περιοχή του Μονάχου. Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες του Ορφέα Ξάνθης, οπού αγωνίστηκε από το 1999 μέχρι και το 2002, πριν φύγει για Κύπρο. Το 2005 επέστρεψε στην Ξάνθη και ξανά στον Ορφέα οπού το 2007 ανεβαίνει στην μεγάλη ομάδα, που τότε αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2010 ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, χιαστούς, τον αναγκάζει να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία, αλλά τον κάνει να θέλει να ασχοληθεί με την φυσιοθεραπεία. Θα σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και των σπουδών του φυσικά επιστρέφει το καλοκαίρΙ του 2014 στην Ξάνθη. Θα εργαστεί για έναν χρόνο στον Ορφέα, και εδώ και λίγες εβδομάδες αποτελεί μέλος του τεχνικού τιμ της Hellas Μονάχου.

Πλέον η Θρακιώτικη, και δη Ξανθιώτικη, παροικία της Hellas Μονάχου αριθμεί δύο μέλη χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο…

tsakal tsakalkyria