Ανατροπή δεδομένων! Αρνητικός σε ανανέωση ο Μπέρτος, που φέρεται να βλέπει… εξωτερικό

Εξαιρετικά σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού ο Μανώλης Μπέρτος. Ο μοναδικός Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής της Skoda που αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό, κλήθηκε από την ΠΑΕ να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του με την ομάδα, το οποίο λήγει σε ένα χρόνο από τώρα, όπως άλλωστε αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της Γιάννης Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πρώτο ραντεβού έγινε, στο οποίο η διοίκηση του έκανε πρόταση να τον κρατήσει άλλα τρία χρόνια, δηλαδή ως το 2019, με παράλληλη άμεση αύξηση των αποδοχών του. Όπως ειπώθηκε και από τον Γιάννη Παπαδημητρίου, επρόκειτο για κίνηση αναγνώρισης της ΠΑΕ στο πρόσωπό του για την προσφορά στην ομάδα, παρά το λάθος που έγινε στον τελικό.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το ραντεβού δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία. Και αυτό, καθώς κρίθηκε από την πλευρά του παίκτη εξαιρετικά πρόωρο να υπογραφεί άμεσα κάποια ανανέωση, ακόμα και αν αυτή θα έφερνε και περισσότερα χρήματα στον ίδιο, δεδομένου του γεγονότος ότι το όνομά του ακούγεται τελευταία ολοένα και περισσότερο για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού αλλά και από μεγάλες ομάδες του εσωτερικού.

Κάπως έτσι, οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε υπογραφές, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του Μπέρτου με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Ωστόσο, δεδομένου ότι λήγει του χρόνου το συμβόλαιό του, η εξέλιξη αυτή ίσως να σημαίνει ότι ο Μπέρτος ενδεχομένως να φύγει το καλοκαίρι ή να παραχωρηθεί σε μεγάλο σύλλογο (του εσωτερικού ή του εξωτερικού) στα πρότυπα Μάνταλου, με ενεργοποίηση δηλαδή από την επόμενη χρονιά.

Όλοι ξέρουν ότι, όπως έχει πει και ο Χρήστος Πανόπουλος, η Skoda Ξάνθη δεν αποτελεί φιλανθρωπικό σωματείο αλλά  επιχείρηση. Εάν λοιπόν υπάρξει κίνδυνος να φύγει ο παίκτης ως ελεύθερος σε έναν χρόνο, δεν αποκλείεται να προτιμηθεί να παραχωρηθεί από φέτος σε κάποια άλλη ομάδα, πιθανότατα του εξωτερικού, ώστε να μπουν και στα ταμεία της Skoda τα (όποια) χρήματα από την μεταγραφή του.

Βέβαια, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συμφωνήσουν τόσο η Ξάνθη όσο και ο ίδιος ο Μπέρτος. Ο τελευταίος δεν θα έβλεπε προφανώς αρνητικά μια καλή πρόταση από το εξωτερικό, με τον ίδιο μόλις πριν μια εβδομάδα να αποκαλύπτει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ThrakiSportS ότι θεωρεί πως του ταιριάζει περισσότερο το γερμανικό πρωτάθλημα.

Πιο πριν όμως, για να γίνονται σχέδια μεταγραφής, θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις. Και λέγεται ότι ήδη δύο έχουν φτάσει στον σύλλογο της Θράκης για την παραχώρηση του παίκτη, χωρίς όμως να ικανοποιούν. Ωστόσο, ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, καθώς δεν έληξε καλά – καλά η σεζόν, οπότε το καλοκαίρι προμηνύεται μακρύ και ένα νέο σήριαλ έχει μόλις αρχίσει…