Τέταρτος αλλά… με χαμηλή πτήση ο Κ. Μπανιώτης στο Χένγκελο

Μπορεί να αναδείχθηκε τέταρτος έχοντας ίδια επίδοση με τον πρώτο, αλλά κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος αισθάνεται ο Κώστας Μπανιώτης από την (χαμηλή) σχετικά πτήση του στο μίτινγκ του Χένγκελο της Ολλανδίας, το βράδυ της Κυριακής.

Ο θρακιώτης πρωταθλητής πήδηξε 2.22μ – μακριά από τα 2.29μ που είναι το όριο που κυνηγά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και για να επαναλάβει την επίδοση που του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Πρώτος ο Σεμένοφ (Ρωσία) με 2.22μ., στην δεύτερη θέση αναδείχθηκε ο Σμιθ (Βρετανία) επίσης με 2.22μ. και στην τρίτη ο Κριμαρένκο (Ουκρανία) επίσης 2.22μ. – όσο και ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής.

Σε ακόμα πιο κακή βραδιά ο Λούης Τσάτουμας, έμεινε στα 7.74μ και κατέλαβε την όγδοη θέση στο μήκος. Πρώτος ο Ρεμ (Γερμανία) με 8.07μ., δεύτερος ο Τζάζουκ (Πολωνία) με 8.05μ. και τρίτος ο Ίτον (ΗΠΑ) με 8.03μ.

Η μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από τη Νικόλ Κυριακοπούλου στις γυναίκες. Πρώτευσε με 4.60μ. στο άλμα επι κοντώ αφήνοντας στην δεύτερη θέση την  Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία) με 4.55μ. και στην τρίτη την Μπούχλερ (Ελβετία) με 4.55μ.