Ντεμπούτο για την ποδοσφαίρική ομάδα του “Πόντου Ξάνθης” και σκέψεις για κάθοδο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ

Την παρθενική της εμφάνιση έκανε η ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης “ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ” στο μινι τουρνουά ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Σύλλογος δημιούργησε την συγκεκριμένη ομάδα με το όνομα “ΠΟΝΤΟΣ” θέλοντας να τιμήσει τη Μνήμη των αθλητών της ποδοσφαιρικής ομάδας “ΠΟΝΤΟΣ” Μερζιφούντας(μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία κάτω), που σφαγιάσθηκαν όλοι κατά την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Μάλιστα όπως μας διεμήνυσαν μέλη της ομάδας στόχος είναι η δημιουργία κατάλληλης ομάδας για να μπορέσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, φορώντας την φανέλα της τραγικής εκείνης ομάδας. Βέβαια για να συμβεί αυτό θέλει χρόνο και τις κατάλληλες διαδικασίες, όμως τα μέλη του συλλόγου ευελπιστούν στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα να έχει δημιουργηθεί ο σύλλογος και να μετέχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης.

Για την ιστοριά στο τουρνουά που διεξήχθη στην Κομοτηνή για να τιμηθεί η μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού μετείχαν ακόμη οι ομάδες των Ηρακλή Σαπών, ΠΑΕ Ποντίων Θρυλωρίου, ο σύλλογος που αποτελείται από Πόντιους καλλιτέχνες με το όνομα «Παλλαλιακός» και την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Κομοτηνής «Ροδόπη 87’».

pontos