Η άγνωστη πεντάδα του ρόστερ της Ξάνθης που έχει… “εμπειρία” από τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος!

Για όσους πιστεύουν ότι οι παίκτες της Ξάνθης είναι άπειροι από τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας γελιούνται οικτρά, μια και αυτή την στιγμή στην ομάδα της Ξάνθης υπάρχουν όχι ένας αλλά πέντε που έχουν αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας είτε ως ποδοσφαιριστές είτε ως… διαιτητές. Μάλιστα οι τέσσερις εξ’ αυτών έχουν ένα κοινό στοιχείο, ότι έχουν αγωνιστεί σε τελικούς που μετείχε ο αντίπαλος της Ξάνθης στον τελικό του Σαββάτου Ολυμπιακός.

Ο πρώτος «Ξανθιώτης» που αγωνίστηκε σε τελικό είναι ο βοηθός προπονητή της ομάδας Νίκος Νεντίδης που από το 1988 μέχρι και το 1993 αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, μετέχοντας σε τρείς τελικούς με την ομάδα του Πειραιά από τους οποίους κατέκτησε τους δύο(1990-1992). Μάλιστα μπορεί στον τελικό του 90’ να μην αγωνίστηκε, όπως και στον χαμένο του 88’, αλλά σε αυτόν του 1992 αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια που χρειάστηκαν για να κάμψει ο Ολυμπιακός την αντίσταση του ΠΑΟΚ(11, στην Θεσσαλονίκη, 2-0 στον Πειραιά).

Μετά τον Νεντίδη και εννέα χρόνια αργότερα μετείχε σε τελικό Κυπέλλου ο σημερινός τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιώργος Κασναφέρης, που έχει σφυρίξει συνολικά τέσσερις τελικούς Κυπέλλου(2001,2004, 2005, 2008), και πλέον θα βρεθεί για πέμπτη φορά σε τελικό, αυτή την φορά από ένα διαφορετικό πόστο [Θυμηθείτε το σχετικό εκτενές αναλυτικό άρθρο του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ]

Ο παίκτης με την μικρότερη και πιο πικρή εμπειρία από τελικό είναι ο επιθετικός της Skoda Παντελής Καπετάνος, που αγωνίστηκε στον τελικό του 2006 με την φανέλα της ΑΕΚ. Τότε η ομάδα της ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό με 3-0, με τον Παντελή Καπετάνο να περνά ως αλλαγή στο 75’ στην θέση του Ζούλιο Σέζαρ και ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Έναν χρόνο αργότερα από τον Παντελή Καπετάνο ήταν η σειρά να αγωνιστεί σε τελικό ο βιρτουόζος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Σίλβα Κλέιτον. Ο Κλέιτον μάλιστα κυνηγά να καταρρίψει ένα τρομερό ρεκόρ του Νίκου Σαργκάνη (Καστορία, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας με τρίτη διαφορετική ομάδα. [Δείτε αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ]

Ο πέμπτης της παρέας είναι ο Τάσος Παπάζογλου,ο 26χρονός Σερραίος αμυντικός που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο απο την Κυπριακή ΑΠΟΕΛ, έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα με την φανέλα του Ολυμπιακού.  Αρχικά το 2012 όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον Ατρόμητο, και την επόμενη χρονιά κατάκτησε εκ νέου του Κύπελλο με τους Πειραιώτες με τον Ολυμπιακό να κερδίζει στον τελικό τον Αστέρα Τρίπολης. Πάντως και στους δύο τελικούς ο Παπάζογλου δεν αγωνίστηκε και μοιραία δεν θα αγωνιστεί ούτε σε αυτόν μετά τον τραυματισμό του, αφού άλλωστε τέθηκε και εκτός αποστολής.

Όλοι πάντως έχουν την μεγάλη ευκαιρία να γραφτούν με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της Ξάνθης και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ειδικά αν κατακτήσουν το τρόπαιο, η Ξάνθη θα γίνει μόλις η τέταρτη επαρχιακή ομάδα μετά τις Καστοριά, Λάρισα και ΟΦΗ που κατακτά το Κύπελλο.