Βολές Κασαμπαλή κατά διοίκησης Εθνικού: “Εμείς τηρούσαμε τις υποχρεώσεις μας, όχι και η ομάδα προς εμάς”

Μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, ο Σταύρος Κασαμπαλής είναι αυτός που τάραξε τα νερά και υπενθύμισε την άσχημη συμπεριφορά της διοίκησης του Εθνικού προς τους παίκτες της ομάδας, που είχε σαν αποτέλεσμα αυτοί να ολοκληρώσουν την χρονιά κάνοντας αποχή από τις προπονήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Ήταν μια σεζόν στην οποία ο Εθνικός προχώρησε όσο μπορούσε στην Ευρώπη αλλά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων λύγισε και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το οικοδόμημα που είχε χτιστεί, όπως φάνηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις των παικτών στο τέλος της σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Σταύρος Κασαμπαλής σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στο greekvolley. Αντιγράφουμε:

«Φέτος για μένα προσωπικά ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς το τέλος του πρώτου και το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου έγινε με μένα βασικό πασαδόρο, γεγονός το οποίο με έκανε να ευχαριστηθώ πολύ το φετινό πρωτάθλημα και να αποκτήσω εμπειρίες. Θα ήταν πιο ευχάριστο για όλους μας να καταφέρναμε να μπούμε στην 4αδα επειδή το παλέψαμε παρόλες τις δυσκολίες και τα διοικητικά προβλήματα! Μαζί με τους συμπαίκτες μου πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη με πολύ ωραία ταξίδια και αναμνήσεις. Ο κόσμος και φέτος δίπλα μας με ενεργό ρόλο όπως πάντα, οπότε δεν μπορώ να πω ότι αυτή η χρονιά ήταν αποτυχημένη.

Μπορώ να πω όμως πως με στεναχωρεί το γεγονός ότι φέτος που ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Α1 δεν μπόρεσα να νιώσω 100% επαγγελματίας. Δηλαδή ένιωθα ότι υπήρχαν μόνο υποχρεώσεις προς την ομάδα και πως η ομάδα δεν έχει καμία υποχρέωση προς τον αθλητή της (πράγμα το οποίο δεν ισχύει). Πιστεύω έτσι ένιωθαν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Πρέπει να φύγει από τις ελληνικές διοικήσεις αυτή η νοοτροπία με την οποία λειτουργούν ώστε να μπορέσει να γίνει πιο επαγγελματικό και υγιής το άθλημα στη χώρα μας».

Ο νεαρός παραδόρος δέχτηκε ερώτημα και για την Εθνική Ανδρών, που ξεκίνησε προετοιμασία για το World League: «Η Εθνική Ανδρών πιστεύω έχει πολλές καλές μονάδες σαν αθλητές και ότι αν υπήρχαν οι βασικές προϋποθέσεις και ο χρόνος να δουλέψουν περισσότερο όλοι οι αθλητές μαζί θα αποτελούσαμε σαν Ελλάδα μια καλή ομάδα, σε Ευρώπη κυρίως όπως παλιά, της οποίας θα της άξιζε και να συμμετέχει στο παγκόσμιο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και ιδιαίτερα στον συμπαίκτη και αρχηγό μου Ανέστη Δαλακούρα (χαχαχα)».