Περίεργη ανακοίνωση του Εθνικού! Μιλάει για “αναληθή δημοσιεύματα”, “δήθεν σωτήρες” και απειλεί με μηνύσεις!!!

Μία τουλάχιστον περίεργη ανακοίνωση, που γεννά περισσότερα ερωτηματικά από όσα υποτίθεται ότι απαντά, εξέδωσε το απόγευμα ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Κάνει λόγο για “αναληθή δημοσιεύματα”, χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι αυτά, ενώ αφού μιλάει για “υποτιθέμενους σωτήρες”, απειλεί με μηνύσεις και αγωγές.

Υποστηρίζει ακόμα ότι ο Εθνικός δεν αναζητεί “ιδιώτες επενδυτές με αμφιλεγόμενες προθέσεις”, την ίδια στιγμή που ο συγκεκριμένος σύλλογος είχε ως σημαία του για αρκετά χρόνια την χορηγία των “Χρυσωρυχείων Θράκης”, ενός ιδιώτη επενδυτή που σίγουρα αμφιλεγόμενες προθέσεις είχε για την περιοχή μας.

Η ανακοίνωση,  που με τις ασάφειές της μάλλον δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά που οφείλουν να αποτελέσουν  δημοσιογραφική διερεύνηση, έχει ως εξής:

Με αφορμή αναληθή δημοσιεύματα και ιδιωτικές συζητήσεις σχετικά με την λειτουργία και τα πεπραγμένα του συλλόγου μας θα θέλαμε να κάνουμε σαφή τα παρακάτω.

Ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι ένας ιστορικός σύλλογος που εδώ και σχεδόν ενενήντα χρόνια αθλεί πολυεπίπεδα την νεολαία της πόλης μας και η επιβίωση του στο χρόνο στηρίχτηκε στην ακρογωνιαία αντίληψη της προσήλωσης στις αρχές που απορρέουν από τα ιδανικά του Ευ αγωνίζεσθαι και των σκοπών που απορρέουν από το καταστατικό του .

Την ευθύνη για την τήρηση των αρχών αυτών έχουν τα εκλεγμένα καταστατικά όργανα του και ως εκ τούτου είναι και τα μοναδικά αρμόδια να εκπροσωπούν και να δεσμεύουν τον σύλλογο με τις απόψεις και τις πράξεις τους .

Ο ΜΓΣ Εθνικός ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού ανήκει μόνο στα μέλη του, αντλώντας την δύναμη του από τις συλλογικές δράσεις του και δεν αναζητεί ιδιώτες επενδυτές με αμφιλεγόμενες προθέσεις αλλά ανθρώπους που συμμερίζονται τις αρχές του.

Θεωρούμε ότι η γενικότερη συζήτηση περί υποτιθέμενων σωτήρων στον ελληνικό αθλητισμό, δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας είναι τουλάχιστον ανεπίκαιρη και ανώφελη.

Τέλος ο ΜΓΣ Εθνικός δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι στο μέλλον δεν θα επιτρέψει σε κανέναν για την εξυπηρέτηση των δικών του άδηλων σκοπών να χρησιμοποιεί το όνομα του συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι προσβάλλεται η τιμή του συλλόγου και των οργάνων της διοίκησης του χωρίς εύλογη αιτία αλλά και η οικειοποίηση ρόλων που αντιστοιχούν μόνο στα θεσμοθετημένα όργανα του, θα υποχρεωθούμε να κινήσουμε τη νόμιμη δικαστική, αστική και ποινική διαδικασία με τις όποιες συνέπειες αυτής.

 

Για το Δ.Σ. του ΜΓΣ Εθνικού