Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης διέγραψε από τον Εθνικό πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ!

Την μη είσπραξη και την διαγραφή προστίμου ύψους περίπου 50.000 ευρώ που είχε βεβαιωθεί στον Εθνικό για αυθαίρετο κτίσμα εντός του γηπέδου Μαρακανά αποφάσισε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ανακουφίζοντας τον σύλλογο από ένα βάρος (από τα πολλά που έχει).

Με απόφαση του 2011 είχαν επιβληθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής κτίσματος ύψους 46.027,50 ευρώ για το έτος 2008, τα οποία στάλθηκαν στο Τμήμα Προσόδων όπου και βεβαιώθηκαν στο ΑΦΜ του Συλλόγου. Τα ανωτέρω πρόστιμα δεν εισπράχθηκαν ποτέ και με βάση τους καταλόγους διατήρησης αυθαιρέτων, επιβλήθηκαν νέα πρόστιμα για τα επόμενα έτη ως και το 2011 συνολικού ποσού 4.516,30 ευρώ που βεβαιώθηκαν στο ΑΦΜ του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Μανώλης Βουκουρεσλής υπέβαλε αίτηση για διαγραφή των ανωτέρω προστίμων προσκομίζοντας βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στο Ν. 4178/2013 για την προαναφερθείσα αυθαιρεσία (με την οποία οι κάτοχοι αυθαιρέτων πληρώνουν ένα σαφώς μικρότερο ποσό και εξασφαλίζουν για 30 χρόνια ασυλία από λοιπά πρόστιμα).

Κάπως έτσι, ο Εθνικός εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα που του παρείχε η νομοθεσία πέτυχε την διαγραφή των βεβαιωμένων στα ΑΦΜ του προστίμων ύψους συνολικά 50.543,80 ευρώ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και απαλλάσσει τον Εθνικό από ένα από τα χρέη του, χωρίς φυσικά να τον σώζει κιόλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί επίσης ότι η απόφαση αυτή είναι ανεξάρτητη από την επιχορήγηση που παραδοσιακά δίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στον Εθνικό, αποτελώντας ειδικά τα τελευταία χρόνια τον αφανή χορηγό – χρηματοδότη – πρωταγωνιστή των επιτυχιών που σημειώθηκαν (ειδικά από το τμήμα βόλεϊ αλλά και από τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδας).