Δυνατότητα εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το… παράθυρο για Εθνικό και Ορεστιάδα

Δυνατότητα να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, έστω και αν δεν εξασφάλισαν αγωνιστικά κάτι τέτοιο, έχουν ο Εθνικός και η Ορεστιάδα. θεωρείται ωστόσο δύσκολο ως απίθανο να αποδεχθούν κάτι τέτοιο.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από το μαραθώνιο συμβούλιο της ΕΣΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα. Εκεί έγινε γνωστό ότι ελάχιστες πλέον ώρες πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου, μόνο ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αγωνιστεί κανονικά και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα πράξει και ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ, αν και απουσίασε από την συνεδρίαση, ενημέρωσε ότι κατά 99% θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο Ολυμπιακός ήδη έχει συμπληρώσει τις φόρμες για συμμετοχή στο CEV Cup, γνωστό και ως Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Στο τελευταίο έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή και οι Φοίνικας Σύρου και Παναθηναϊκός, ενώ στο Τσάλεντζ Καπ όπου διακρίθηκε φέτος ο Εθνικός εξασφάλισε την θέση η Κηφισιά με την επικράτησή τους για τις θέσεις 5-6 επί των Αλεξανδρουπολιτών.

Ωστόσο όπως φάνηκε από την συνεδρίαση, οι συγκεκριμένες τρεις ομάδες (Φοίνικας Σύρου, Παναθηναϊκός και ΑΟ Κηφισιάς) το σκέφτονται ακόμη με τις πιθανότητες όμως να είναι προς την άρνηση. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει λογικά εντός της ημέρας, καθώς η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και εφόσον αρνηθούν οι συγκεκριμένοι σύλλογοι, οφείλουν να ερωτηθούν οι επιλαχόντες.

Υπενθυμίζεται ότι την έκτη θέση και άρα πρώτη επιλαχούσα κατέλαβε ο Εθνικός, που ακόμα και μια ομάδα να αρνηθεί συμμετοχή θα ερωτηθεί, την έβδομη ο Παμβοχαϊκός ενώ την όγδοη κατέλαβε ο ΑΟ Ορεστιάδας που επίσης θα έχει τυπικά το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στην Ευρώπη εφόσον αρνηθούν οι προαναφερθείσες ομάδες.

Ωστόσο όπως γίνεται αντιληπτό, όταν σχετικά εύρωστα οικονομικά σωματεία αρνούνται τις ευρωπαϊκές θέσεις, καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο να συμβεί αυτό από τις δυο ομάδες του Έβρου…