Συνεργασία της ΕΠΟ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε από το Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ ο Γκιρτζίκης!

Τη συνεργασία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανακοίνωσε ο Ξανθιώτης πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης, μιλώντας στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. (θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την έναρξη του Συνεδρίου το βράδυ της Παρασκευής).

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ:

Κυρίες και κύριοι,

Επ’ ευκαιρία της έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που οργανώνει επί 23 συναπτά έτη η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα μου επιτρέψετε να μη σας μιλήσω απλώς από μικροφώνου, αλλά από καρδιάς. Διότι δεν αισθάνομαι μόνο χαρούμενος για την πλούσια δράση του πανεπιστημιακού ιδρύματος, αλλά νιώθω υπερήφανος. Είμαι υπερήφανος, ως Θρακιώτης, που η γενέθλια γη μας είναι σημείο εκκίνησης ή αναφοράς για τη γη της επαγγελίας όλων των παιδιών που φοιτούν στο Δημοκρίτειο. Είμαι υπερήφανος που το Πανεπιστήμιο της Θράκης μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις διεθνούς εμβέλειας και απήχησης και κατά κάποιον τρόπο γίνεται το κέντρο της προσοχής κόσμου.

Αυτή τη δράση, εμείς, ως Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είμαστε διατεθειμένοι να την εμπλουτίσουμε, να την εξελίξουμε και να δημιουργήσουμε αληθινές ευκαιρίες στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που προσανατολίζονται να εργαστούν για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο. Και μιλώντας για ευκαιρίες, είναι και για εμάς, την ΕΠΟ, μια ευκαιρία να συνεισφέρουμε, με τον τρόπο και τα μέσα που μπορούμε να διαθέσουμε, στην κατάρτιση των παιδιών. Δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτή την δυνατότητα να παρέλθει αναξιοποίητη, γιατί οι ευκαιρίες πάντα φαίνονται μεγαλύτερες όταν φεύγουν παρά όταν έρχονται. Σε συνεργασία, λοιπόν, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Μαζί. Γιατί αν προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε ο καθένας από μόνος του, είναι σα να σφυρηλατούμε ψυχρά σίδερα.

Ποιες είναι αυτές οι συνεργασίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πρώτον

Η προώθηση του Προγράμματος Πρόληψης Τραυματισμών «FIFA 11+» (FIFA Ιλέβεν Πλας), που προωθεί η FIFA σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Το FIFA Ιλέβεν Πλας είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα πρόληψης αθλητικών τραυματισμών στο ποδόσφαιρο και απευθύνεται σε ποδοσφαιριστές άνω των 14 ετών, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα απλό, γρήγορο και πολύ αποτελεσματικό σύνολο ασκήσεων μέσω των οποίων υπάρχει η δυνατότητα δραστικής μείωσης των τραυματισμών έως και 50%.

Η εκπαίδευση των προπονητών και γυμναστών ποδοσφαίρου θα γίνεται από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της FIFA και θα πιστοποιείται από ειδικό πτυχίο της FIFA.

Δεύτερον

Η θεσμοθέτηση ενός Σεμιναρίου Φυσικής Κατάστασης για το ποδόσφαιρο, το οποίο θα παρέχεται σε ετήσια βάση και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ. Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η επιστημονική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν το εξειδικευμένο αντικείμενο της προπόνησης για τη βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης στο Ποδόσφαιρο.

Κυρίες και κύριοι,

Έχουν παρέλθει οι εποχές που το ποδόσφαιρο στηριζόταν σε ανθρώπους αυτοδίδακτους. Ζούμε σε εποχές της πλήρους επαγγελματικής κατάρτισης και της εξειδίκευσης. Όλοι μας ξέρουμε ότι η γνώση είναι δύναμη. Αλλά η εξειδίκευση θα έλεγα ότι είναι κινητήριος δύναμη για την επαγγελματική ζωή μας. Πιστεύω ότι η εξειδίκευση είναι ένας ασφαλής δρόμος προς την εξιδανίκευση. Ένας δρόμος για το καλύτερο μέλλον των φοιτητών και των φοιτητριών. Στο χέρι μας είναι αν αυτό το μέλλον μπορούμε να το κάνουμε απειλή ή υπόσχεση. Εμείς είμαστε εδώ για να το κάνουμε υπόσχεση. Κι αυτό δεν αποτελεί εκ μέρους μου μιαν… υπόσχεση, αλλά μια δέσμευση.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας