Πρωταθλητής ο Γιούρι Λοντίγκιν! Τίτλος για την Ζενίτ τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος!!!

Μπορεί να απομένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του ρωσικού πρωταθλήματος, ωστόσο ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι ήδη πρωταθλητής.

Το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα του ήθελε μόλις έναν πόντο για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου απέναντι στην Ούφα. Και αυτόν τον βαθμό τον πήρε, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με την Ζενίτ να ανοίγει το σκορ με φάουλ του Χουλκ στο πρώτο ημίχρονο και να ισοφαρίζεται μόλις στο 87ο λεπτό από τον Χάντζιτς.

Αξίζει σημειωθεί ότι η αναμέτρηση έγινε στην έδρα της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, αν και τυπικά ήταν… φιλοξενούμενη. Ο λόγος ήταν ότι η έδρα της αντιπάλου κρίθηκε ακατάλληλη από την ρωσική ομοσπονδία και για εισπρακτικούς λόγους η Ούφα επέλεξε να δηλώσει ως έδρα για τον αγώνα με την Ζενίτ το Πετρόφσκι.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν για ακόμα μια φορά σταθερός, βασικός, αναντικατάστατος και από τα σημαντικά στελέχη που οδήγησαν την Ζενίτ στον τίτλο – για μόλις πέμπτη φορά στην ιστορία της, για πρώτη φορά μετά το 2012 και μάλιστα τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.