Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων οι παλαίμαχοι Κομοτηνής και Ξάνθης παρουσία του Νίκου Γκάλη

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών 2015 που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Μαΐου σε τρία κλειστά γυμναστήρια του Νομού Ημαθίας θα λάβουν μέρος οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Κομοτηνής και Ξάνθης. Και οι δύο ομάδες της Θράκης θα είναι στην κατηγορία 40+, όπου συνολικά θα λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες.

Εκτός από αυτή την κατηγορία θα υπάρχουν ακόμα δύο ηλικιακές κατηγορίες, αυτή των 35+ με έξι συμμετοχές και αυτή των 50+ με τέσσερις συμμετοχές. Οι δύο ομάδες της Θράκης αγωνίζονται στις 23 Μαΐου για πρώτη φορά. Η ομάδα της Κομοτηνής θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίκης, ενώ η ομάδα της Ξάνθης θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Αγρινίου στο ΔΑΚ Μακροχωρίου. Και οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16:30.

Οι νικητές των δύο αναμετρήσεων θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαΐου στις 13:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νάουσας. Στο ίδιο Κλειστό Γυμναστήριο θα διεξαχθεί και ο μικρός τελικός ανάμεσα στις δύο ηττημένες ομάδες, με ώρα έναρξης στις 11:00.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Βέροιας, ενώ τους αγώνες θα τιμήσει με την παρουσία του και τις τρεις ημέρες ο μεγάλος Νίκος Γκάλης.

Παράλληλα για πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση θα αγωνιστεί ο σύνδεσμος φίλων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ “Πελαργοί”, οι οποίοι φέτος κλείνουν φέτος 10 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο του μπάσκετ και που ήδη ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την Εθνική Ομάδα στο φετινό Ευρωμπάσκετ.