Στην Θράκη η Έλενα Δούκα για την απονομή του βραβείου “Νίκος Σαμαράς” του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Ανοίγει από νωρίς το πρωί τις πύλες του για 23η φορά το τριήμερης διάρκειας Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Εννέα Σεμινάρια και έντεκα στρογγυλές τράπεζες με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές είναι προγραμματισμένα από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ενώ  θα παρουσιαστούν 141 προφορικές και 121 αναρτημένες ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στις 20.00 το βράδυ στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλη» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, στη διάρκεια της τελετής θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου, από τον κ. Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο MD, PhD, με θέμα: «Η Ανθρώπινη Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες κατά τη Διάρκεια Αθλητικών και Επιστημονικών Υπερεγχειρημάτων».

Ο γνωστός υπεραθλητής, που έχει κολυμπήσει στην Μάγχη αλλά και από την Πελοπόννησο στην Κρήτη, ενώ έχει ανέβει και στο Έβερεστ, μόλις τον περασμένο μήνα συμμετείχε και κατάφερε να τερματίσει και στον Marathon des Sables, διασχίζοντας την Έρημο Σαχάρα.

Για τον λόγο αυτό,  θα τιμηθεί από το Συνέδριο με το «Βραβείο Ν. Σαμαρά» και όπως έγινε μάλιστα γνωστό, την απονομή θα κάνει η σύζυγος του εκλιπόντος κορυφαίου Έλληνα βολεϊμπολίστα Έλενα Δούκα Σαμαρά, που θα βρεθεί για τον λόγο αυτό στην Θράκη περίπου ενάμισι χρόνο μετά την τελευταία της παρουσία.

 

Στην συγκλονιστική φωτογραφία κατά την απονομή παλιότερου βραβείου στην ομάδα Limnos Sports Club που ίδρυσε ο Νίκος Σαμαράς, η σύζυγός του Έλενα Δούκα κρατά στην αγκαλιά της τον μικρό Στράτο που σηκώνει το κύπελλο ψηλά και πίσω βλέπετε τον μπαμπά Νίκο να καμαρώνει, έστω και από μακριά…