Οι εμπειρίες Στοάκη από δύο φάιναλ φορ και οι εκτιμήσεις του για τους ημιτελικούς της Παρασκευής στη Μαδρίτη

Έχοντας παραστεί ως θεατής σε δύο Final Four δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος από τον Βασίλη Στοάκη στο να αναλύσει τους δύο ημιτελικούς της Μαδρίτης. Το ThrakiSportS ρώτησε τον πρώην προπονητή (και νυν βοηθό προπονητή) της ΑΕ Κομοτηνής για το πως βλέπει τους ημιτελικούς ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσέ, αλλά και τις εμπειρίες του ως θεατή στα Final Four που παρακολούθησε.

“Για μένα το φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα είναι ιεροτελεστία! Είναι η γιορτή του μπάσκετ! Μάλιστα είχα την ευκαιρία να ζήσω σε 2 περιπτώσεις από κοντά το φάιναλ-4, στο Παρίσι το 10΄ και στην Κωνσταντινούπολη το 12΄. Θεωρώ ότι στο πρώτο η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ ανώτερη από τους άλλους συνδιεκδικητές ενώ στην Πόλη, το φάιναλ-4 θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας χαραγμένο , ιδιαίτερα με την εξέλιξη που είχε το ματς και το καλάθι του Πρίντεζη!  Βέβαια, η Ευρωλίγκα στο κομμάτι του μάρκετινγκ θεωρώ ότι δεν πλησιάζει το τσάμπιονς λιγκ, κυρίως λόγω κάποιων χτυπητών λαθών στο κομμάτι της επικοινωνίας! Παρόλα αυτά, οι αγώνες είναι υψηλού επιπέδου, αγωνιστικά και προπονητικά, και οι θεατές είναι πολύ τυχεροί που το παρακολουθούν.”

Για τον πρώτο χρονικά ημιτελικό ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Στοάκης μας είπε ότι “ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι έχει κάνει την δική του υπέρβαση και πλέον ως το αουτσάιντερ , θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη! Για μένα τρία είναι τα σημεία στα οποία θα κριθεί η αναμέτρηση της Παρασκευής:

1) Έλεγχος ριμπάουντ (να μην δώσει στην ΤΣΣΚΑ την δυνατότητα επιπλεον επιθέσεων, κάθε κατοχή μετράει)
2) Να μην βρει ρυθμό ο Τεόντοσιτς (ο κακός  Τεόντοσιτς κάνει κακό στην ομάδα του)
3) Επιθετική άμυνα- (χαμηλό σκορ ευνοει ΟΣΦΠ) 

Για μένα ενδιαφέρον κομμάτι ειναι το κατά πόσο οι σέντερ του Ολυμπιακού θα βοηθήσουν επιθετικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η ΤΣΣΚΑ εχει μόλις 3 ήττες συνολικα (αυτες από ΟΣΦΠ, ΠΑΟ εκτός και Φενέρ εντός). Τέλος, όπως είχε επισημανθεί από το επιτελείο του Ολυμπιακού στο φάιναλ-4 του Λονδίνου,  “τρύπα” στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ είναι ο Γουίμις και εκεί σίγουρα πρέπει να χτυπήσει η ομάδα του Σφαιρόπουλου! Το άγχος ειναι  στην ΤΣΣΚΑ, που δεν θέλει να φυγει με σκυμμένο το κεφάλι για ακόμα ένα φάιναλ-4. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο!!”

Για τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε ο Βασίλης Στοάκης τόνίζει ότι “οι γηπεδούχοι Μαδριλένοι έχουν ένα ισχνό προβάδισμα , το οποίο θέλουν να διατηρήσουνε! Απέναντι τους θα τεθεί η ομάδα του “άρχοντα των δαχτυλιδιών” Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει τον τρόπο του για αυτά τα παιχνίδια! Φαβορί η Ρεάλ αλλά οι Τούρκοι με τον Νίκο Ζήση στη συνθεση τους είναι πιο μυαλωμένη ομάδα! Παράγοντας για αυτό το παιχνίδι θα είναι και η απόδοση του Γιάννη Μπορούση, καθώς η Φενερ υστερεί στην θέση πέντε”.