Πρώτος σε συμμετοχές στην Ξάνθη ο «βιονικός» Λουσέρο!

Φινάλε λοιπόν στο πρωτάθλημα της Super League με την Skoda Ξάνθη να τερματίζει στην 8η θέση, 34 παιχνίδια συνολικά για την «Βασίλισσα της Θράκης» που δεν έλειψαν οι τραυματισμοί αλλά και τα προβλήματα που υπήρξαν με τις κάρτες(104συνολικά).

Κορυφαίος σε συμμετοχές για την ομάδα της Ξάνθης και μάλιστα με 32 συμμετοχές(2,673 λεπτά) είναι ο Άντριαν Όσκαρ Λουσέρο, με τον 30χρονό Αργεντινό να κάνει εξαιρετική σαιζόν έχοντας 28παιχνίδια ως βασικός ενώ σε 4 μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Λουσέρο θα κατάφερνε μια σπουδαία επίδοση να βγάλει όλη την χρονιά αλώβητος αλλά οι τέσσερις κάρτες που συμπλήρωσε τον κράτησαν εκτός για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια, το μοναδικό που έχασε μια και το έτερο ματς που δεν έπαιξε είναι αυτό με τη Νίκη Βόλου στον δεύτερο γύρο.

Ο Λουσέρο μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει την κορυφαία του επίδοση σκοραρίσματος σε μια χρονιά, μια και με τα πέντε τέρματα που πέτυχε ισοφάρισε την σαιζόν 2008-2009 και τα πέντε τέρματα που σημείωσε με την φανέλα της Ρασίνγκ Κλούμπ, με 35 συμμετοχές όμως τότε. Από εκεί και πέρα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μετρά ακόμη 6 ασίστ, 165 γεμίσματα, ενώ έχει και 199λάθη. Ο «Λούσε» έχει κάνει 52 κλεψίματα, ενώ να σημειώσουμε πως έχει κερδίσει 49 φάουλ την ίδια στιγμή που αυτός έχει κάνει 31. Ο Λουσέρο θα έχει την δυνατότατα να βελτιώσει τα στατιστικά του τη νέα αγωνιστική περίοδο μια και πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να υπάρχει επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας τους, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά τον ιστορικό πρώτο τελικό της Skoda Ξάνθη στις 23 Μαΐου.

Δεύτερος σε συμμετοχές για την ομάδα της Ξάνθης είναι ο Παντελής Καπετάνος με 31συμμετοχές ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Θοδωρής Βασιλακάκης με 30 συμμετοχές, Κριστιάν Ομπόντο(28συμμετοχές) και ο Δημήτρης Κυριακίδης με 27συμμετοχές.