Το πανό που σηκώθηκε λίγο πριν το τέλος του “Ελ Θράκικο” και προκάλεσε εντάσεις

Ο αγώνας του Πανθρακικού με την Ξάνθη όδευε προς το τέλος του, οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 2-0 εξασφαλίζοντας την παραμονή τους στην κατηγορία αλλά ένα πανό που ξαφνικά ανέβηκε στο 85ο λεπτό του αγώνα στην κερκίδα των οργανωμένων προκάλεσε εντάσεις.

Το πανό, που απαθανάτισε ο φακός του ThrakiSportS, είχε σαφέστατα υποννοούμενα από τους οπαδούς της Κομοτηνής προς αυτούς της Ξάνθης (αν και επισήμως η Skoda Ξάνθη δεν πήρε εισιτήρια και κατά συνέπεια δεν υπήρχαν οργανωμένοι στο γήπεδο).

Όπως μπορείτε να διαβάσετε, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο:
“Την τιμή σας την πουλήσατε το ’91…
Η θέση σας μέσα στα κατεστημένα”

Υπενθυμίζεται ότι το 1991 ήταν η χρονιά που ο ιστορικός ΑΟΞ ουσιαστικά μετονομάστηκε σε Skoda Ξάνθη, περνώντας σταδιακά στα χέρια του Χρήστου Πανόπουλου, που αρχικά ανέλαβε ως χορηγός στην πρώτη ομάδα που απέκτησε… ονοματεπώνυμο και ακολούθως έγινε ιδιοκτήτης της.

 width=Ήταν ένα πανό που αμέσως προκάλεσε εντάσεις και αντιδράσεις. Αλλά αυτές δεν προήλθαν από τον πάγκο της Ξάνθης (αν και όσοι Ξανθιώτες βρέθηκαν στο γήπεδο, σίγουρα δεν αισθάνθηκαν όμορφα και ένας αναγνώστης από την Ξάνθη έσπευσε να μας στείλει το πανό από άλλη οπτική γωνία ).

Ήταν οι ίδιοι οι Κομοτηναίοι εκείνοι που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν την ενέργεια. Χλιαρά μεν, αλλά ακούστηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε το συγκεκριμένο πανό αποδοκιμασίες.

Και ήταν οι άνθρωποι του Πανθρακικού που βρίσκονταν εντός αγωνιστικού χώρου εκείνοι που έτρεξαν αμέσως και απαίτησαν από την “Θύρα 2” να κατέβει αυτό το “προσβλητικό πανό” προς τους γείτονες πανό, που πήγε να χαλάσει την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Και όλα αυτά, ενώ όλη την προηγούμενη εβδομάδα και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ασφαλώς και έχει δικαίωμα ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει, ασφαλώς και είναι λογικό να υπάρχουν τοπικές αντιπαλότητες, αλλά πάντοτε υπάρχουν όρια. Και αν στον πρώτο γύρο ήταν εκείνη η μικρή μερίδα των XanthiFans που τα ξεπέρασε με εκείνο το πανό περί πτώσης του Πανθρακικού στην Β’ Εθνική (κάτι που είχε με καυστικό άρθρο καταδικάσει το ThrakiSportS), αυτή τη φορά ήταν αυτή η μικρή μερίδα των φανατικών της ομάδας της Κομοτηνής που ξεπέρασε το όρια και αντί να χαρούν με την επιτυχία της δικής τους ομάδας, θέλησαν εκ του ασφαλούς (την ώρα που η παραμονή είχε πλέον κριθεί) να πικάρουν τους αντίπαλους οπαδούς – αν και δεν υπήρχαν, τουλάχιστον οργανωμένα, στο γήπεδο.

Η μεγάλη πλειοψηφία και στις δύο πόλεις, όμως, καταδικάζει τέτοιες ενέργειες. Και σίγουρα χαίρεται που παρέμεινε ο Πανθρακικός στην Super League όπως χαίρεται που δεν συνέβη πέρυσι το ατύχημα και παρέμεινε και η Skoda Ξάνθη. Στο κάτω – κάτω της γραφής, it takes two to tango. Θέλει δύο ομάδες για να ζούμε στιγμές “Ελ Θράκικο”, να κάνουμε πλάκα οι μεν στους δε και να χαιρόμαστε αμφότεροι την παρουσία δύο ομάδων της πιο ευαίσθητης περιοχής της Ελλάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Πάντα θα υπάρχουν αντιπαλότητες, αλλά οφείλουν να περιορίζονται σε ένα πλαίσιο. Και σε κάθε περίπτωση, ας καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε πάνω από όλα ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ!

Σήμερα χαιρόμαστε για την παραμονή του Πανθρακικού στην Super League (όπως και του Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Γ’ Εθνική).
Και το βράδυ της 23ης Μαΐου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μακάρι να πανηγυρίζουμε την κατάκτηση της κούπας του Κυπέλλου από την Skoda Ξάνθη. Θα είναι τιμή για όλη την ΘΡΑΚΗ…