Ο Ρόκα για όλα! Για την σωτηρία, τη νέα σεζόν και τους ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και… Ρεάλ

Δικαιωμένος με την παραμονή του Πανθρακικού στη Σούπερ Λιγκ δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή των καναλιών Novasports «Ώρα των πρωταθλητών»,το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ισπανός προπονητής υποστήριξε πως το γεγονός ότι όλη η Ελλάδα είχε «τελειωμένο» τον Πανθρακικό βοήθησε την ομάδα του, μίλησε για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας της Κομοτηνής και τόνισε πως πρόθεση του είναι να συνεχίσει και του χρόνου στους Θρακιώτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα:

Για το γεγονός ότι μιλάει πολύ καλά Ελληνικά: «Από την αρχή όταν ήθελα να φύγω από την Ισπανία ήθελα να μπω στην κουλτούρα της κάθε χώρας και να μάθω τη γλώσσα. Έτσι ρωτώντας και ακούγοντας τι λέει ο κόσμος μάθαινα τα Ελληνικά»

Για το ότι ανέλαβε τον Πανθρακικό σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα: «Πρώτα από όλα εγώ ήμουν από το καλοκαίρι εδώ και είχα δει τον Πανθρακικό τόσο σε φιλικά παιχνίδια όσο και σε ματς πρωταθλήματος. Έτσι ήξερα τι παίκτες θα είχα και το σημαντικό ήταν να τους χρησιμοποιήσω σωστά. Πίστευα ότι είχα χρόνο για να αντιδράσει ο Πανθρακικός και τα καταφέραμε. Μιλήσαμε με όλους τους ανθρώπους της ομάδας και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα».

Για το αν θεωρεί δίκαιη την παραμονή: «Θεωρώ χωρίς να υποβαθμίσω τη μεγάλη προσπάθεια του Λεβαδειακού, του Εργοτέλη, του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου, ότι ο Πανθρακικός είχε το μειονέκτημα ότι δεν κέρδισε βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί. Μόνο το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου δεν παίξαμε στο δεύτερο γύρο. Θεωρώ ότι ήταν δίκαιη η παραμονή. Κάθε χρόνο υπάρχουν δυσκολίες. Φέτος δείξαμε ότι αν παλέψεις μέχρι τέλους μπορείς να καταφέρεις πολλά. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Του χρόνου θα είναι ακόμη πιο δύσκολα γιατί με ΑΕΚ και Ηρακλή θα είναι ακόμη πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που το πρωτάθλημα θα έχει ιστορικές ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής».

Για το κομβικό σημείο μέσα στη σεζόν που πίστεψαν ότι θα μείνουν: «Όταν όλη η Ελλάδα λέει ότι ο Πανθρακικός θα πέσει γιατί έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα εμάς μας έδωσε ακόμη περισσότερη δύναμη. Εμείς δεν έχουμε αστέρια στην ομάδα, αλλά παίκτες που δίνουν το 100% στον αγωνιστικό χώρο. Μας θεωρούσαν “τελειωμένους” αλλά τα καταφέραμε».

Για τη δύναμη της έδρας: «Εμείς θέλουμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο να μας βοηθάει. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει βοηθήσει πολύ φέτος, παρότι δεν γέμιζε το γήπεδο».

Για τον τρόπο που πανηγύρισαν την παραμονή: «Για εμάς ήταν σαν να είχαμε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς δεν παλεύουμε για κάτι σούπερ, αλλά για αυτό που παλεύουμε το απολαμβάνουμε. Ακόμη και οι παίκτες που δεν έπαιξαν πανηγύρισαν πολύ για την παραμονή μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για την επόμενη μέρα στον Πανθρακικό: «Έχω άψογες σχέσεις με την ομάδα και εγώ ότι και να μου πουν είμαι ανοιχτός. Για εμένα είναι μεγάλη χαρά να κοουτσάρω αυτή την ομάδα. Υπάρχει πάντως καλή διάθεση να συνεχίσουμε και του χρόνου. Πέρυσι ο Πανθρακικός έκανε τρομερή σεζόν και σώθηκε από νωρίς. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Ο μεγαλύτερος στόχος της ομάδας είναι να βρίσκεται κάθε χρόνο στη Σούπερ Λιγκ. Έχουμε καλή συνεργασία με τη διοίκηση και αυτό σημαίνει ότι το βασικό συστατικό το έχουμε».

Για τα πλέι οφ: «Όλες οι ομάδες νομίζω ότι είναι στο ίδιο επίπεδο. Άλλες χρονιές υπήρχαν μεγαλύτερες διαφορές. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικά τα πλέι οφ. Θα παίξει ρόλο η διαχείριση του ρόστερ».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι έκανε πολλές μεταγραφές και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αρχή της σεζόν. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ στην αρχή της χρονιάς και ξέφυγε στη βαθμολογία. Όμως όταν ο Ολυμπιακός «έδεσε» έπαιζε πολύ καλά και θεωρώ ότι δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Μου αρέσει το στυλ του και ο προπονητής του τον οποίο θεωρώ πολύ καλό. Το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικό και πρέπει να γίνει παράδειγμα για το πώς πρέπει να στηρίζεις τους παίκτες που βγάζεις από τις ακαδημίες».

Για το αν η Ρεάλ μπορεί να περάσει τη Γιουβέντους και να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ: «Νομίζω ότι θα περάσουμε τη Γιουβέντους. Θεωρώ ότι αν στη Ρεάλ έχει μείνει ένας στόχος τον πετυχαίνει. Ενενήντα λεπτά στο Μπερναμπέου είναι πολύ δύσκολα για κάθε ομάδα».