Δάκρυα συγκίνησης από τον αρχηγό της Ασπίδας Δ. Τατάρη που “κρέμασε” τη φανέλα

Μια μεγάλη μπασκετική καριέρα έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ευμοίρου ο ιστορικός αρχηγός της Ασπίδας Ξάνθης Δημήτρης Τατάρης (στην φωτογραφία με το Νο13).

Ο αγώνας με το Ανατόλια, που συνοδεύθηκε από την έβδομη νίκη της ομάδας στην Β’ Εθνική (αν και δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να αποφύγει τον υποβιβασμό) ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα αυτού του σπουδαίου Ξανθιώτη αθλητή.

Σταματάει το μπάσκετ ένα παιδί γέννημα-θρέμμα Ασπιδαίος, με την διοίκηση της ξανθιώτικης ομάδας να παίρνει μια πολύ σπουδαία απόφαση για να τιμήσει τον αρχηγό της.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η διοίκηση της Ασπίδας Ξάνθης, η φανέλα με το 13, που φορούσε ο αρχηγός, από την επόμενη χρονιά θα αποσυρθεί και πλέον θα κοσμεί την οροφή του γηπέδου, ενώ τόσο ο κόσμος όσο και οι παίκτες της ομάδας αποθέωσαν τον Δημήτρη Τατάρη στην είσοδο του στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, παρότι τραυματίας.

“Ξεκίνησε από τις ακαδημίες σε ηλικία 10 ετών και ειλικρινά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συνεργάστηκα μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Την μπασκετική του αξία την ξέρουν όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ”, σχολίασε σχετικά ο επί χρόνια προπονητής του Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

“Αλλά νομίζω ότι όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε αγαπήσαμε τον άνθρωπο Δημήτρη Τατάρη. Ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και πάντα ήταν εκεί να βοηθήσει την Ασπίδα  και τους συμπαίκτες του”, πρόσθεσε.

Και κατέληξε το συγκινητικό του μήνυμα: “Μαζί ήμασταν οι μόνοι που πανηγυρίσαμε και τις 5 ανόδους της ομάδας μας. ΔΗΜΗΤΡΗ θα μας λείψεις. Ξέρουμε ότι θα είσαι κοντά μας , περιμένοντας τον Βασιλάκη να πατήσει το παρκέ. Σε ευχαριστώ για όλα.Τα δάκρυα σου στο τέλος του σημερινού αγώνα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Να είσαι πάντα γερός”.