Σχέδια για ευρωπαϊκών προδιαγραφών Κωπηλατικό Προπονητικό Κέντρο στον Έβρο!!!

Μια πρωτότυπη και παράλληλα πρωτοποριακή ιδέα, έχει ως στόχο να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΑ στον υδροταμιευτήρα της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή της Νίψας.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status o πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Βαγγέλης Μυτηλινός, στοχεύει στην δημιουργία ενός Κωπηλατικού Προπονητικού Κέντρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας, που θα προσφέρει τη δυνατότητα προσέλκυσης κωπηλατικών ομάδων για προπονήσεις στην περιοχή, ενισχύοντας τον στόχο του Δήμου για την αύξηση του ρεύματος αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα Κέντρο Ενημέρωσης και Αναψυχής στον υδροταμιευτήρα, ώστε ο χώρος να καταστεί προορισμός ολοήμερων μαθητικών εκπαιδευτικών εκδρομών αλλά και περιοχή για περιπάτους και ξεκούρασης όλων των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έβρος, αν και χωρίς κωπηλατοδρόμιο, έχει βγάλει την μεγαλύτερη ελληνίδα αθλήτρια της κωπηλασίας, την ολυμπιονίκη Χρύσα Μπισκιτζή, με συμμετοχές σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1996 Ατλάντα, 2000 Σίδνεϊ, 2004 Αθήνα, 2008 Πεκίνο). Η Μπισκιτζή είναι  σύζυγος του κορυφαίου έλληνα κωπηλάτη Βασίλη Πολύμερου, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο.