Ύποπτα δημοσιεύματα για το ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν από τον Πανθρακικό

Μπορεί η ομάδα του Πανθρακικού να μην έχει καταφέρει ακόμα να εξασφαλίσει την παραμονή της και να βρισκόμαστε παραμονή του κρίσιμου “τελικού” παραμονής με την Ξάνθη, αίσθηση προκαλεί ωστόσο το χρονικό σημείο στο οποίο βγαίνουν δημοσιεύματα σχετικά με το ποιοί παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

Επισήμως, ο σχεδιασμός της νέας σεζόν για τον Πανθρακικό θα ξεκινήσει από Δευτέρα, εφόσον βέβαια η ομάδα να παραμείνει στη Super League (οι «πράσινοι» χρειάζονται μόνο νίκη στο ματς με την Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική, για να μην μπλέξουν σε σενάρια ισοβαθμιών).

Ωστόσο ο σχεδιασμός είναι εκ των πραγμάτων δύσκολος αναφορικά με το πώς θα κινηθεί ο Πανθρακικός την επόμενη μέρα. Η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ επιβάλει περιορισμούς σε μεταγραφές και ανανεώσεις.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS,  το καλοκαίρι εκπνέουν τα συμβόλαια των Ρομέου, Μπαϊκαρά, Τζάνη, Eμπο, Τσουμάνη, Κάσες, Παπαγεωργίου, Χρήστου. Ήδη έχει δημοσιευθεί ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ φρόντισαν να προχωρήσουν στην ανανέωση των δύο πρώτων συμβολαίων πριν επιβληθεί η απαγόρευση.

Τώρα βγαίνουν δημοσιεύματα (την αρχή έκανε αργά το βράδυ της Παρασκευής το Sdna και ακολούθησαν αρκετές άλλες αθλητικές ιστοσελίδες το πρωί του Σαββάτου) ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να προτείνει συμβόλαιο παραμονής μόνο τους δύο πρώτους από την λίστα που προαναφέρθηκε.

Όπως επισημαίνεται, εκτιμάται ότι είναι και οι πιο προσιτοί να πουν το ναι, καθώς ο Πανθρακικός πέρυσι φέρθηκε “ανθρώπινα” στον βραζιλιάνο μέσο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και του πρόσφερε συμβόλαιο ενώ ήξερε ότι θα είναι εκτός αγώνων για πολύ καιρό, ενώ ο Τούρκος έχει αναδειχτεί σε ηγέτη της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς δε δεχτεί, πρόταση θα γίνει στον Τσουμάνη. Αντίθετα, γράφεται ότι οι Εμπό και Τζάνης ήδη ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, ενώ ο Κάσες (παρά την συγγενική σχέση που έχει με τον Ρόκα) δεν θύμισε φέτος σε τίποτα τον παίκτη που δέσποζε στις αρχές της προηγούμενης σεζόν στη μεσαία γραμμή, πριν τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τώρα, με ποια ψυχολογία θα πάνε να αγωνιστούν στον “τελικό” με την Ξάνθη κάποιοι παίκτες που εμφανίζονται παραμονή του κρίσιμου αγώνα να αποτελούν παρελθόν από την ομάδα μετά από αυτό το παιχνίδι (και προφανώς όχι με δική τους θέληση), είναι κάτι που μπορεί να βάλει σε πολλές υποψίες για την σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής που βγαίνουν τέτοια δημοσιεύματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται πιθανότατα στην αλήθεια.

Όλα αυτά πάντως θα ξεκαθαρίσουν από την επομένη του μεγάλου αγώνα με τη Ξάνθη για τον Πανθρακικό και καλό θα ήταν μέχρι τότε οι πάντες να έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε αυτόν και όχι στην… επόμενη μέρα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις…