ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Σώθηκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αγωνία για Αρίωνα Ξάνθης

Οριστικά και αμετάκλητα θα αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που περίμενε την τελική κατάταξη της Γ’ Εθνικής για να μάθει αν θα παραμείνει στην Κατηγορία.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε έχει ξεκαθαρίσει ότι αποκλείεται να υποβιβαστούν και οι τρεις ομάδες από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αντιθέτως, το θρίλερ συνεχίζεται αναφορικά με την τύχη του Αρίωνα Ξάνθης, που είναι σε άμεση συνάρτηση με το τι θα συμβεί την Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Από τον δεύτερο όμιλο του βορρά της Γ’ Εθνικής υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι έχουν ήδη υποβιβαστεί οι Τιτάνες Δράμας (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και ο Μαντουλίδης, ενώ αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, πριν δηλαδή την διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής, θα υποβιβαζόταν και η Νεάπολη.

Η Νεάπολη υποδέχεται τον Ορφέα Νέου Σκοπού. Αν χάσει πέφτει, οπότε θα έχουμε τον υποβιβασμόμόνο της ομάδας των Τιτάνων από την Γ’ Εθνική στην Α1 της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και κατά συνέπεια θα παραμείνει στην κατηγορία και ο Αρίωνας Ξάνθης, όπως θα εξηγήσουμε στην συνέχεια.

Η Νεάπολη έχει 31 βαθμούς. Με 32 βαθμούς είναι η Ελευθερούπολη (ΕΚΑΣΑΜΑΘ), η Αγία Βαρβάρα (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και ο Μακεδονικός, ενώ με 33 η Σταυρούπολη η οποία έχει σωθεί. Η Σταυρούπολη παίζει εντός έδρας με την Αγία Βαρβάρα, η Ελευθερούπολη εντός με τους υποβιβασμένους Τιτάνες Δράμας, ενώ ο Μακεδονικός υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πολύγυρο, οποίος έχει ανέβει ήδη.

Αν πέσει τελικά μόνο η ομάδα των Τιτάνων Δράμας, αντιστοίχως από την Α1 της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα υποβιβαστεί μόνο ο ΑΟ Χρυσούπολης που δεν κατέβηκε καθόλου στο πρωτάθλημα, και ο ΑΟ Σερρών. Αν ωστόσο υποβιβαστεί και δεύτερη ομάδα από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τότε θα υποβιβαστεί από την Α1 στην Α2 τοπική κατηγορία και ο Αρίων Ξάνθης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σώθηκε αφού είναι αδύνατο να υποβιβαστούν και οι τρεις ομάδες της περιφέρειάς μας που κινδυνεύουν, δηλαδή η Ελευθερούπολη, η Αγία Βαρβάρα και οι Τιτάνες.