Βόμβες Ανδρεάδη: “Στον Εθνικό κάνουν ομάδα για Ευρώπη χωρίς να έχουν οργάνωση”

Ως κατάντια για τον Εθνικό αλλά και γενικότερα το ελληνικό βόλεϊ χαρακτήρισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης το προ δεκαημέρου αυθημερόν ταξίδι για το ματς με την Κηφισιά, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει λαμβάνειν το μισό συμβόλαιο από πέρυσι, που αγωνιζόταν στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Ο Εβρίτης διεθνής χαρακτήρισε άθλο το γεγονός ότι οι παίκτες της εβρίτικης ομάδας είχαν να πληρωθούν 3,5 μήνες αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα που αφορούσε μόνο τον Εθνικό, αλλά ουσιαστικά αφορά όλες τις ομάδες της Λίγκας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η τελευταία δεν έπρεπε καν να υπάρχει, ενώ προέβλεψε ότι εάν εφαρμοστεί η πρόβλεψη στο νέο νόμο που απαιτεί να έχουν εξοφλήσει όλα τα χρωστούμενα οι ομάδες για να τους δοθεί άδεια συμμετοχής, θα τα καταφέρουν μόνο τρεις.

«Στην Ελλάδα έχει πέσει το βόλεϊ και απορώ πως η Λίγκα λέει για βόλεϊ και βόλεϊ. Για την άποψή μου δεν πρέπει να υπάρχει η Λίγκα. Όταν δεν υπάρχουν πληρωμές.  Το προϊόν δεν είναι η Λίγκα, ήμαστε εμείς οι αθλητές. Δεν υπάρχει Λίγκα χωρίς εμάς. Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν πως έχουν την πίτα και το μαχαίρι. Όλοι οι καλοί και αξιόλογοι  παίκτες έφυγαν στο εξωτερικό. Πρέπει οι ομάδες να φτιάξουν το επιτελείο τους, την οργάνωσή τους και μετά να φέρουν καλούς αθλητές», σχολίασε ο Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στον Δημήτρη Αρβανιτίδη και το VolleyPlanet.

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήρθε αυθημερόν να παίξει ένα τυπικό ματς και να φύγει. Είναι κατάντια του Ελληνικού βόλεϊ. Εμένα το μόνο που με χαροποιεί αυτή τη στιγμή είναι πως γίνανε κινήσεις από τον ΠΑΟΚ και τουλάχιστον μια ομάδα πρωταγωνιστεί, όπως και ο Ολυμπιακός που κρατά όλα αυτά τα χρόνια τα σκήπτρα ψηλά.Όλες οι άλλες ομάδες έχουν διαλύσει. Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου Λίγκα. Τι κάνουν; Παίρνουν τα λεφτά του ελληνικού Κράτους και κάνουν Λίγκα; Χορηγοί μεγάλοι δεν υπάρχουν. Το βόλεϊ έχει μπει μόνο στη Νova δεν μπορεί να το δει ο κόσμος. (…) Εμείς οι αθλητές έχουμε κάνει μείωση 80 και 70% των συμβολαίων μας και ακόμη ήμαστε απλήρωτοι. Απορώ αυτοί οι άνθρωποι γιατί είναι στην καρέκλα και πού βλέπουν πως το βόλεϊ πάει καλά».

Για το αν φταίνε και οι αθλητές για την κατάσταση αυτή, σχολίασε: «Ο ΠΑΣΑΠ κάνει κάποιες κινήσεις, ευελπιστώ να πιέσει ακόμη παραπάνω. Ο ΠΑΣΑΠ από την στιγμή που έχει δημιουργηθεί έχει πιέσει. Τα είχαν βρει Λίγκα και Δικαστές και δεν έβγαιναν αποφάσεις των προσφυγών. Έβγαιναν μετά από 3-4 χρόνια και η ομάδα δεν πλήρωνε και έπαιζε. Όλες οι ομάδες έπαιρναν τα πιστοποιητικά και έπαιζαν. Να δω τώρα. Μακάρι και κάνω τον σταυρό μου να ψηφιστεί ο νέος αθλητικός Νόμος και 30 Ιουλίου οι ομάδες που μένουν στην κατηγορία να πρέπει να πληρώσουν όλα τα χρήματα των αθλητών. Τρεις ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός».

Αναφορικά με το τι γίνεται στις άλλες ομάδες, φέρνει ως πρώτο το παράδειγμα του Εθνικού, που θεωρούνταν επιτυχημένο σωματείο τα τελευταία χρόνια, πριν γενικέψει την άποψή του: «Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 3.5 μήνες να πληρώσει τους αθλητές και αυτοί εκεί κάνουν άθλο. Από πέρσι εμένα μου χρωστάνε μισό συμβόλαιο. Πάνε και κάνουν ομάδα να παίξει Ευρώπη χωρίς να έχουν οργάνωση. Όλες οι ομάδες είναι στα ίδια. Τουλάχιστον να φύγουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να παίξουν σε μια άλλη Λίγκα. Γιατί επενδύουν στο άθλημα. Αυτό που έγινε με τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Μακάρι να το κρατήσει ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός θα γίνει ακόμη καλύτερος, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια βελτίωσης και μακάρι του χρόνου να πρωταγωνιστήσει. Να έχουμε του χρόνου 7-8 ομάδες να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να ξανακάνουν το ελληνικό πρωτάθλημα αν όχι Νο 2 όπως ήταν παλαιότερα, έστω Νο 4 και Νο 5. Τώρα είμαστε χειρότερα και από την Κύπρο και συγνώμη για το παράδειγμα γιατί δεν μου φταίει η Κύπρος. Σαν την Μάλτα έχουμε γίνει».

Αναφορικά τέλος με την ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε φέτος ως αρχηγός, μίλησε έξω από τα δόντια αλλά άφησε και ένα παράθυρο η ομάδα, παρά τον υποβιβασμό της, να παραμείνει στην Α1 Κατηγορία. «Από την αρχή είχαμε καταλάβει πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα.Όταν κανονίζαμε για τις προκαταβολές καθυστερούσαν, έδιναν έναντι, λόγια και ένα ψέμα. Ένα τραγικό πράγμα. Αυτοί οι παράγοντες πρέπει να φύγουν απο το Ελληνικό βόλεϊ. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο σωματείο, αλλά την εμπιστεύθηκαν σε λάθος χέρια. Πιστεύω θα βρει τον δρόμο της. Ήδη η διοίκηση κάνει κινήσεις για να βρει παίκτες για την Α2 ή μπορεί να γίνει κάποιες καραμπόλες αν περάσει ο νέος αθλητικός Νόμος και να μείνει η ΑΕΚ υπό κάποιες προϋποθέσεις» σχολίασε ο Ανδρέας Ανδρεάδης που επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα. Αναλυτικά η συνέντευξή του ΕΔΩ.