Πέρασε και… δεν ακούμπησε από την Κομοτηνή, οδηγεί όμως τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League!!!

Με δυο γκολ του Αλέις Βιντάλ και μία ασίστ, η Σεβίλλη κέρδισε με 3-0 την Φιορεντίνα στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό του Europa League και έβαλε βάσεις πρόκρισης στον τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρόκειται για παίκτη που έχουμε απολαύσει στα ελληνικά γήπεδα και μάλιστα σε αυτά της Θράκης, αφού είχε έρθει ως δανεικός να αγωνιστεί στην ομάδα του Πανθρακικού την σεζόν 2008-2009, την πρώτη δηλαδή άκρως επιτυχημένη χρονιά της ομάδας στην Super League.

Ωστόσο, όπως σχολίασε και ο Μιχάλης Τσώχος στην μετάδοση του ΑΝΤ1, πέρασε και δεν… ακούμπησε από την χώρα μας. Μόλις οκτώ συμμετοχές είχε κάνει με την ομάδα της Κομοτηνής ο τότε 19χρονος και νυν 25χρονος καταλανός ποδοσφαιριστής.

O Βιντάλ είχε έρθει στα μισά της σεζόν στην Κομοτηνή, δανεικός από την δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ. Παρά έναν τραυματισμό που αντιμετώπισε, ο τότε προπονητής Εμίλιο Φερέρα εισηγήθηκε την απόκτησή του, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ετσι επαναπατρίστηκε.

Αρχικά έπαιξε σε ομάδες στην Δ’ Εθνική Ισπανίας αλλά σιγά – σιγά, με την ποιότητά και την τεχνική του κατάρτiση, κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα σημαντικών ομάδων. Έτσι η καλές εμφανίσεις του με την Αλμερία τις προηγούμενες τρεις σεζόν, έκαναν την Σεβίλλη να ξοδέψει τρία εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει.

Με τα δυο γκολ που πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης, αγωνιζόμενος στην δεξιά πλευρά σαν μίνι λύση ανάγκης, ο Βιντάλ σίγουρα έκανε όσους αποφάσισαν να δαπανήσουν αυτό το ποσό για πάρτη του να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Πέρα άλλωστε από τα δύο γκολ, είχε συμμετοχή και στο τρίτο, αφού από τα δικά του πόδια πήγε η μπάλα στον Κέβιν Γκαμέιρο.

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Ντνίπρο, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, απέσπασε σπουδαία ισοπαλία 1-1 μέσα στην Ιταλία από τη Νάπολι. Την ερχόμενη Πέμπτη οι Ουκρανοί θα φιλοξενήσουν τους Ιταλούς στην ρεβάνς, όπως και οι Βιόλα την Σεβίλλη, που μετά το 3-0 είναι βέβαια με το ένα πόδι ήδη στον τελικό της Βαρσοβίας. Χάρη σε έναν παίκτη που ήρθε στην Ελλάδα, αγωνίστηκε στην Θράκη αλλά μάλλον εκτιμήθηκε από ελάχιστους τότε η αξία του…