Την Κυριακή στη Ροδόπη το Πρωτάθλημα Αντοχής Μακεδονίας-Θράκης

Μία ημέρα μετά τους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης στα Άβδηρα, θα φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή και το Πρωτάθλημα Αντοχής της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως γνωστόν τους αγώνες της Ξάνθης διοργανώνει ο Πήγασος ενώ αυτούς της Κομοτηνής αμέλαβε ο Θράκας Ιππέας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας Κομοτηνής στο πλαίσιο των Ελευθερίων, και  του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Οι διαδρομές των αγώνων Αντοχής είναι δύο: 128,5 χιλιομέτρων, για τις κατηγορίες των ανδρών και των εφήβων, και 77 χιλιομέτρων, για τις κατηγορίες των γυναικών, των παίδων, των νεανίδων και των μάστερς.Αμφότερες οι διαδρομές, περιλαμβάνουν διέλευση από τους βασικότερους θερινούς προορισμούς της Ροδόπης.

Η προκήρυξη έχει ως εξής:

 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, διοργανώνει το Πρωτάθλημα Μακεδονίας-Θράκης Δρόμου, τo Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου 2015 στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή.
Το πρωτάθλημα Ατομικής Χρονομέτρησης θα διεξαχθεί το Σάββατο (9-5-2015) σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «ο Πήγασος», ενώ το πρωτάθλημα Αντοχής την Κυριακή (10-05-2015) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (περιφερειακή ενότητα Ροδόπης), την ΔΕΚΕΠΑ Κομοτηνής, τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Κομοτηνής «Θράκα Ιππέα».

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α    Α Γ Ω Ν Ω Ν

Σάββατο 9-5-2015, αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών
Διαδρομή κλειστή με εκκίνηση από τα ΑΒΔΗΡΑ – διασταύρωση Αβδήρων (δεξιά)- διαστ. Μυρωδάτου – προς διαστ. Μαγγάνων – επιστροφή δια της ιδίας οδού – Τερματισμός στα ΑΒΔΗΡΑ, επί αποστάσεως 14 χλμ.
Ώρα εκκίνησης 15:30 – πιθανή ώρα τερματισμού 19:00.
Οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά λεπτό και η σειρά θα βγει ύστερα από κλήρωση στα γραφεία της Ένωσης την Πέμπτη 7/5/15, ώρα 14:00.
Km. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ – ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ – ΜΕΓΑΛΑ 4
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ –ΚΟΡ.-ΠΚ. 8
ΠΑΙΔΕΣ – ΓΥΝ. – ΝΕΑΝ. 14
ΜΑΣΤΕΡΣ – ΕΦΗΒΟΙ 28
ΑΝΔΡΕΣ 28
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αμέσως μετά το τέλος κάθε κατηγορίας θα ξεκινάει η επόμενη.

Κυριακή 10 Μαΐου ΑΝΤΟΧΗΣ, Ανδρών, Εφήβων
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 128,5 χλμ.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΦΑΝΑΡΙ – ΑΡΩΓΗ – ΜΕΣΗ- ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΓΟΥΡΙΑ – Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ – Ν. ΑΝΔΡΙΑΝΗ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΞΥΛΑΓΑΝΗ – ΙΜΕΡΟΣ – ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ – ΜΑΡΩΝΕΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ – ΞΥΛΑΓΑΝΗ – ΔΟΥΚΑΤΟ – ΚΟΣΜΙΟ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
10:00 εκκίνηση Εφήβων – Ανδρών (πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή 13:15)

Κυριακή 10 Μαΐου ΑΝΤΟΧΗΣ, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Μάστερς.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 77 χλμ.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΦΑΝΑΡΙ – ΑΡΩΓΗ – ΜΕΣΗ- ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΓΟΥΡΙΑ – Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ – Ν. ΑΝΔΡΙΑΝΗ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΟΥΚΑΤΟ – ΚΟΣΜΙΟ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ:
10:20 εκκίνηση Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων.
10:25 εκκίνηση Μάστερς (πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή 12:30)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ομοσπονδία για το 2015. Η Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με Φαξ ή email στα γραφεία της Ένωσης το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015.
(για το χρονόμετρο θα ισχύσει η σειρά των αθλητών βάση δήλωσης των σωματείων).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
ΠΑΤΗΜΑΤΑ:
ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ
ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ : 7,93 μ.
ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : 7,01 μ.
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡ. : 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο)
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο)

ΤΑ ΜΙΝΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΡΟΜΟΥ Ή ΜΤΒ Ή ΒΜΧ.
Το μέγιστο ανάπτυγμα ανά κατηγορία εφαρμόζεται σε παντός είδους ποδήλατα, (άρθρο 2.1.018)
Στις κατηγορίες Παμπαίδων, Πανκορασίδων και Μίνι, δεν επιτρέπεται η χρήση κανενός βοηθήματος (κλειστός τροχός ή τροχός με ακτίνες από ανθρακονήματα, αεροδυναμικές προεκτάσεις τιμονιού/αεροδυναμικό κράνος κλπ) που βελτιώνει την αεροδυναμική και κατά συνέπεια την επίδοση του ποδηλάτη. (κανονισμοί δρόμου άρθρο 2.4.010)

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος Νικητής Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος Νικητής Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος Νικητής Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος,5ος,6ος, Διπλώματα
Η κατηγορία βετεράνων είναι ενιαία όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος (συμπληρώνεται ένα φύλλο αγώνα και γίνεται μία κατάταξη), αλλά όσον αφορά τις βραβεύσεις υποδιαιρείται σε 30+, 40+, 50+ (αν συμπληρωθούν ανά κατηγορία 6άδες).
Η απονομή Κυπέλλου στους πρωταθλητές θα γίνει στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βράβευσης μετά το πέρας του αγωνιστικού προγράμματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Η Ε.Ο. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ θα καλύψει τα καύσιμα αυτοκινήτου στα Σωματεία εκτός τόπου διεξαγωγής των αγώνων βάση χιλιομετρικής απόστασης με 0,20 € ανά χιλιόμετρο. Τα έξοδα των διοδίων θα αποδοθούν με την προσκόμιση των αποδείξεων (ένα αυτοκίνητο ανά τέσσερα άτομα).
Δικαιολογείται διανυκτέρευση για μετακίνηση πάνω από 120 χλμ. ΜΟΝΟ για τον αγώνα της Κυριακής και η πληρωμή θα γίνεται με φωτοτυπία τιμολογίου του Ξενοδοχείου. Η αποζημίωση των συλλόγων ορίζεται στα 30 Ευρώ το άτομο (ένας συνοδός ανά τρεις αθλητές).
Μετά το τέλος των αγώνων θα αποστείλετε στην Ένωση το σύνολο των χιλιομέτρων από τον τόπο σας μέχρι την εκκίνηση του αγώνα καθώς και τα έξοδα διοδίων, εφόσον υπάρχουν, ώστε στη συνέχεια να τα υποβάλλουμε σε συγκεντρωτική κατάσταση στην ΕΟΠ, προς έγκριση.
Ακολούθως θα σας ενημερώνουμε για το ακριβές ποσό που δικαιούστε, ώστε να συμπληρώνετε το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης και να το υποβάλλετε στην ομοσπονδία.

Η   ΤΕΧΝΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΤΗΣ  Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.