Ο “μυστηριώδης” νέος επενδυτής της ΚΑΕ Άρης και οι άγνωστες σχέσεις του με την Θράκη

Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης πριν την έναρξη του αγώνα της με τον Ολυμπιακό που βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 58-69, ο Νίκος Λάσκαρης, ένας άνθρωπος που διαμένει στην Ελβετία αλλά έχει περάσει πολλά χρόνια της ζωής του στην Θράκη, είναι ο νέος επενδυτής “μυστήριο” στον ιστορικό Άρη Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Λάσκαρης απέκτησε πρόσφατα ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών της ΚΑΕ Άρης, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που του αρέσει πολύ το μπάσκετ, ενώ μεγάλωσε στη Ξάνθη, πήγε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης και έχει ως τόπο διαμονής τη Ζυρίχη στην Ελβετία. Ο ίδιος δηλώνει ως τόπο καταγωγής την Βόννη, ενώ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Λάσκαρης έχει στα αγαπημένα του, όσον αφορά στα σπορ, την Εθνική ομάδα μπάσκετ και τους Μιλγουόκι Μπακς, προφανώς από την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Επαγγελματικά ασχολήθηκε αρχικά με τον τραπεζικό τομέα, μιας και εργάστηκε σε αρκετές τράπεζες και επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού όπως η CitiBank στο Λονδίνο, η EVMC Group και η MetLife, αλλά και εταιρίες real estate. Στη συνέχεια δηλώνει Executive Chairman στις εταιρίες: EuroAsia Mining & Trading, (Μαλαισία, Ινδονησία) και LIEU Holdings (Ζυρίχη). Αξίζει να αναφερθεί ότι η EuroAsia Mining & Trading δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων όπως χρυσός, και σε χώρες όπως η Ρωσία, η Μαλαισία, Ινδονησία, ενώ η LIEU αναφέρεται ως εταιρία που δραστηριοποιείται στις οικονομικές υπηρεσίες.

Ο νυν πρόεδρος του Άρη Λευτέρης Αρβανίτης (έχει το εργοστάσιο επίπλου του στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και είναι κουνιάδος της πρωην μπασκεμπολίστριας του ΓΑΣ Κομοτηνή Ευαγγελίας Λιουρτα)  έδωσε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες από ότι αναφέρεται στην ανακοίνωση για την αλλαγή σελίδας στην ΚΑΕ Άρης.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε μετά τον αγώνα: “Κινηθήκαμε με πολύ καλή τακτική, συζητήσαμε πολλά πράγματα. Φτάσαμε στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και ο άνθρωπος μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πήρε το 41% της ΚΑΕ Άρης. Στο χέρι του είναι με καταβολή κι άλλων χρημάτων να πάρει την πλειοψηφία. Υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός έτους, θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου και θα τα αναλύσουμε όλα. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης επενδυτικού ομίλου. Αυτή τη στιγμή ο ίδιος πήρε το 41%, θα μας πει μετά αν προχωρήσει τη μεταβίβαση των μετοχές σε κάποια από τις εταιρείες του ή τις κρατήσει ο ίδιος. Δεν το ξέρουμε ακόμα. Εννοείται ότι θα φέρει κι άλλους στο πλευρό του. Έχει υψηλές γνωριμίες και θα μας βοηθήσουν όλοι να φτάσουμε τον Άρη εκεί που θέλουμε. Θα πάμε βήμα – βήμα”.

Στη συνέχεια, έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για τον Νίκο Λάσκαρη λέγοντας πως “είναι Έλληνας του εξωτερικού, μεγάλωσε στη Γερμανία και την Ελβετία η οικογένειά του. Είναι όλοι παιδιά διαμάντια. Είναι πολύ σημαντικό που ενώ αυτή την εποχή οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους έξω, υπάρχουν Έλληνες του εξωτερικού που επενδυούν”. Πρόσθεσε ότι “εννοείται ότι αναλαμβανει τα χρέη, 3 εκατ. ευρώ χρέη. Συμφωνήθηκε να πληρώνονται όλα στην ώρα τους και η εργασία του ίδιου είναι τέτοια, με τράπεζες, που θα πρέπει να δείχνει μια αξιοπιστία. Αυτό μας κατοχυρώνει όλους. Εχει ελβετικό σύστημα ελέγχου και καταβολής χρημάτων και business plan. Ο στόχος του είναι να γίνει μεγαλομέτοχος, όσα χρήματα βάζει θα μετοχοποιούνται”.

Για την επόμενη χρονιά είπε “φυσικά θα γίνει καινούριο μπάτζετ, καινούριος σχεδιασμός, θα γίνουν πράγματα”. Όσο για το αν θα αλλάξει το διοικητικό σχήμα είπε “συνεχίζουμε η διοίκηση όπως είναι τώρα. Μας εμπιστεύεται ο κ. Λάσκαρης. Από κοινού θα μιλήσουμε, θα το αποφασίσουμε και θα το προχωρήσουμε. Θα είναι επταμελές το νέο διοικητικό σχήμα με τρία μέλη της δικής του προτίμησης, από την οικογένεια του Άρη”.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης έχει ως εξής: 

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο τραπεζίτης κ. Νικόλαος Λάσκαρης, εκπρόσωπος επιχειρηματικού – επενδυτικού ομίλου με έδρα την Ελβετία, είναι ο νέος μέτοχος της Κ.Α.Ε., με ποσοστό μετοχών 41%, τις οποίες ανέλαβε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου της ΚΑΕ, σήμερα, 06/05/2015. Την είσοδο του νέου μετόχου επικύρωσαν ομόφωνα με αποφάσεις τους όλοι οι μέτοχοι της Κ.Α.Ε. και τα μέλη του Δ.Σ.