Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την αλλαγή της ημερομηνίας του τελικού

Επισημοποιήθηκε και με ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η απόφαση για μεταφορά κατά έξι ημέρες του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, που είχε γίνει σίριαλ τις τελευταίες ημέρες.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του ThrakiSportS που από την πρώτη στιγμή είχε αναφέρει ότι το μείζον ζήτημα για την αλλαγή ημερομηνίας είχε να κάνει με το σχετικό αίτημα του OTE TV (και όχι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αναφέρονταν σε πολλά δημοσιεύματα) αλλά και το πρόβλημα που υπήρχε να διεξαχθεί νωρίτερα ο τελικός λόγω των σχολικών αγώνων που έχουν προγραμματιστεί.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Σάββατο 23/5/2015 στο Ο.ΑΚ.Α. «Σπύρος Λούης» θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2014-15, μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ SKODA Ξάνθη.

Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά:

-Το αίτημα του OTE, ο οποίος είναι χορηγός της διοργάνωσης αλλά έχει και τα δικαιώματα μετάδοσης (OTE TV), να μην συμπέσει η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων με τη διεξαγωγή του Final Four της Euroleague (15-17/5/23015), που έχει κάθε χρόνο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον,  ώστε όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο αίτημά του «να δοθεί η πρέπουσα προσοχή και η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση του φίλαθλου κοινού… με στόχο την πλέον επιτυχημένη διεξαγωγή και τηλεοπτική μετάδοση του πλέον σημαντικού αγώνα σε επίπεδο αγωνιστικής δράσης…». 
-Την απάντηση της διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α «Σπύρος Λούης», όταν ο τελικός είχε οριστεί για την Κυριακή 17/5/2015 και είχε ζητηθεί η εγκατάσταση, ότι «το κεντρικό στάδιο είναι καταρχήν διαθέσιμο για την τέλεση του τελικού Κυπέλλου στις 17/5/2015, με δυνατότητα διάθεσης της εγκατάστασης από το Σάββατο 16/5/2015», χρονικό διάστημα που καθιστούσε αδύνατη την προετοιμασία του εν λόγω αγώνα.