Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του τελικού Ολυμπιακού-Ξάνθης! Άλλαξε μέρα αλλά και… ώρα

Σάββατο 23 Μαΐου και ώρα 20:30 το βράδυ θα διεξαχθεί οριστικά και αμετάκλητα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Ξάνθη.

Αυτό αποφασίστηκε από την Επιτροπή Κυπέλλου, προεδρεύοντος του Μάνου Γαβριηλίδη, και επικυρώθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ το απόγευμα της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της προηγούμενης απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ, ο τελικός είχε οριστεί για την μεθεπόμενη Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 20:00 στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο στην ημερομηνία αυτή αντέδρασε πρωτίστως ο ΟΤΕ TV που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά θα κινδύνευε ο τελικός να μείνει στα… αζήτητα, καθώς έχει την ίδια ώρα τον τελικό της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ με πιθανή τη συμμετοχή και του Ολυμπιακού.

Για τον ίδιο λόγο δεν επιθυμούσε να διεξαχθεί τότε ο τελικός ούτε ο Ολυμπιακός, ενώ αντίθετη ήταν και η Ξάνθη που προτιμούσε να γίνει Σάββατο ώστε να μπορεί να μετακινηθεί ευκολότερα ο κόσμος της, κάτι που θα ήταν δύσκολο αν το ματς διεξαγόταν Κυριακή βράδυ, με την επομένη να είναι εργάσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 16 του μηνός, όπως αρχικά είχε αποφασίσει η ΕΠΟ μετά την αναβολή μιας εβδομάδας από τις 9 Μαΐου λόγω της καθυστερημένης λήξης της Super League, υπάρχουν παγκόσμιοι σχολικοί αγώνες από το βρετανικό κολέγιο “Saint Catherine’s”, που έχει δεσμεύσει το ΟΑΚΑ, για τρεις ημέρες, από τις 14 ως και τις 16 του μηνός.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ενημέρωση ότι ο τελικός μπορεί τελικά να διεξαχθεί στις 16 του μηνός, αλλά μετά από πολλές διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων, η ΕΠΟ αποφάσισε ο τελικός να διεξαχθεί στις 23 Μαΐου και μισή ώρα πιο μετά από την ώρα που αρχικά είχε προγραμματιστεί, δεδομένης της ζέστης και του ότι θα έχουμε προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο καλοκαίρι.

Περισσότερα σε λίγο…