Στον αέρα η μετάδοση του τελικού Ολυμπιακού – Ξάνθης από ελεύθερης λήψεως κανάλι

Σε θρίλερ που είναι πιθανό να αφήσει κλειδωμένο στην συνδρομητική τηλεόραση τον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Skoda Ξάνθη, εξελίσσεται η υπόθεση της μετάδοσής του. Ενα θρίλερ παράλληλο με αυτό της ημερομηνίας διεξαγωγής του.

Όπως είναι γνωστό,  με την απόφαση που υπέγραψαν επί προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ οι υφυπουργοί, Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και Επικρατείας, Σοφία Βούλτεψη ορίζονταν ως σημαντικά αθλητικά γεγονότα για την περίοδο 2014−2015 τα οποία οφείλουν να μεταδοθούν από ελεύθερης λήψεων τηλεοπτικά κανάλια ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, οι τελικοί στο Champions League και στο Europa League, το Final-4 της Euroleague ανδρών μπάσκετ, το Len Trophy στην υδατοσφαίριση (ανδρών – γυναικών) κι άλλα αθλητικά γεγονότα.
Βάσει αυτής της υπουργικής απόφασης, ο αγώνας Ολυμπιακού – Ξάνθης οφείλει παράλληλα με τον ΟΤΕ ΤV να μεταδοθεί και από ελεύθερο κανάλι, όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο πέρυσι υπήρξε μια εξαίρεση και ο τελικός ΠΑΟ-ΠΑΟΚ μεταδόθηκε ζωντανά μόνο για τους συνδρομητές του ΟΤΕ και μόνο μετά τη λήξη του, όταν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα, προβλήθηκε σε μαγνητοσκόπηση από τον ΣΚΑΪ (πατώντας πάνω στο γεγονός ότι η υπουργική απόφαση μιλάει για μετάδοση και όχι για απευθείας μετάδοση από ελεύθερης λήψης κανάλι).
Ενώ ήδη έχοντας προχωρήσει η σεζόν, ορισμένοι τελικοί παρέμειναν στη συνδρομητική τηλεόραση, χωρίς ελεύθερη μετάδοση (όπως ο πρόσφατος τελικός του Ολυμπιακού στο πόλο γυναικών), επιπλέον ζήτημα τίθεται με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Βάσει της υπουργικής απόφασης, πρέπει να μεταδοθεί πέρα από τον ΟΤΕ TV και από άλλο κανάλι. Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις ώστε να μεταδοθεί το ματς είτε από τον Σκάι και φέτος, είτε από τη ΝΕΡΙΤ είτε από τον Alpha.
Ωστόσο μια άλλη εξέλιξη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταδοθεί μόνο συνδρομητικά ο τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη. Οι νυν υπουργοί, Επικρατείας, Νίκος Παππάς, Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προχώρησαν στην ανάκληση της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης για τον ορισμό των σημαντικών αθλητικών γεγονότων στα κράτη μελή της ΕΕ που πρέπει να μεταδοθούν ελεύθερα τη σεζόν 2014-15. Ως αιτία αναφέρεται η “μη τήρηση των σχετικών διατάξεων της Ελληνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας”.Μετά από αυτό το δεδομένο και αν δεν υπάρξει νέα απόφαση, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η πιθανότητα να μην μεταδοθεί ο τελικός Ξάνθης – Ολυμπιακού από ελεύθερης λήψεως κανάλι, έστω και σε μαγνητοσκόπηση, θα γίνει βεβαιότητα…