LIVE απο τα Πηγάδια ο μεγάλος ημιτελικός: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 0-0 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Skoda Xanthi Arena ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS στιγμή προς στιγμή τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Ξάνθη και Ηρακλή. Πέντε συνεργάτες του ThrakiSportS βρίσκονται στα δημοσιογραφικά, την εξέδρα αλλά και τον αγωνιστικό χώρο του Skoda Xanthi Arena και υπό τον συντονισμό του Νεκτάριου Αμποβιανίδη θα μεταφέρουν μέσα από αυτήν αλλά και επόμενες αναρτήσεις όλα όσα θα συμβούν στον μεγάλο αγώνα…

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι απο τα Πηγάδια οπού σε μιάμισι ώρα (21:30) Skoda  Ξάνθη και Ηρακλής θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στη ρεβάνς του 0-1 του Καυτανζόγλειου υπέρ των Θρακιωτών. Παρέα θα παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα με την ευχή στο τέλος να πανηγυρίζουμε μια μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της Θράκης.

Ωρα 20:04 Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου είναι ο άλλος ημιτελικός και ο Ολυμπιακός χάνει στο Καραϊσκάκη με 0-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης (αλλά είχε κερδίσει με 3-0 στη Ριζούπολη).

Ωρα 20:07  Ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Φλίσκας είναι η μεγάλη απουσία της Ξάνθης καθώς τραυματίστηκε χθες  στο πόδι (δικέφαλο) και αποκλείστηκε από την αποστολή για τον ημιτελικό με τον Ηρακλή.

Ωρα 20:11  Η 18μελής αποστολή της Skoda που επιλέχθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για το παιχνίδι της Τετάρτης (21:30) απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές (εν αναμονή της ενδεκάδας): Αναστασόπουλος, Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Ορφανίδης Π., Τριάδης, Καπετάνος και Ράνος.

Ωρα 20:16 Παρών στην αποστολή του Ηρακλή είναι ο Σίλβα Χουάντερσον που σε αντίθεση με τον πρώτο ημιτελικό όπου ήταν τιμωρημένος θα είναι και πάλι βασικός.

Ωρα 20:19  Αντίθετα ο πρωην τερματοφύλακας της Ξάνθης Σεραφείμ Γιαννίκογλου που ήταν βασικός και ο κορυφαίος του “γξραιού” στο παιχνίδι της Μ. Πέμπτης έμεινε εκτός αποστολής και την θέση του πήρε ο Παναγιώτης Λαδάς λόγω του κανονισμού της ΕΠΟ στο κύπελλο για συμμετοχή παίχτη κάτω από 21 στην δεκαοχτάδα της εκάστοτε ομάδας.
Ωρα 20:21 Και ο Ηρακλής έχει απουσίες αφού πέρα από τον Γιαννίκογλου, εκτός αποστολής έμειναν οι Τόσκας, Στάμου και ο βασικός Ιντζόγλου που είναι τιμωρημένος.
Ωρα 20:25  Αναλυτικά την 20μελή αποστολή του Ηρακλή αποτελούν οι: Χουάντερσον, Λαδάς, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Ζαμπάζης, Κυριακίδης, Ρουγκάλας, Λουκίνας, Περόνε, Σιατραβάνης, Κάσσος, Πασάς, Τσιλιανίδης, Τσιλιγκίρης και Αγγελούδης.Ωρα 20:28 Η προσέλευση των θεατών της Ξάνθης έχει αρχίσει εδώ και λίγη ώρα. Το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο με αφορμή τον ιστορικό αγώνα απέναντι στον Ηρακλή.

Ωρα 20:37 Διαιτητής της αναμέτρησης έχει ορισθεί ο Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας), Τάτση (Ηπείρου), τέταρτο διαιτητή τον Καραβασίλη (Καβάλας), 1ο Επιπ/το τον Κύζα (Δράμας)  και 2ο Επιπ/το τον Μαντάκη (Ημαθίας).

Ωρα 20:49 Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους: Κυριακίδη, Παπάζογλου Τάσο, Γούτα, Γουάλλας, Μπέρτο, Ομπόντο, Βασιλακάκη, Κλέιτον, Λουσέρο Σολτάνι και στην κορυφή της επίθεσης τον Καπετάνο.

Ωρα 20:55 Για την ομάδα του  Νίκου Παπαδόπουλου τον αγώνα θα ξεκινήσουν οι εξής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Περρόνε, Ρομάνο, Πορτουλίδης, Πασάς, Κυριακίδης, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι και Ζιάμπαρης.

Ωρα 20:58 Στον πάγκο για την Ξάνθη είναι οι: Αναστασόπουλος, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Παπαστεριανός, Ορφανίδης Πέτρος, Καρυπίδης και Ράνος.

Ωρα 21:00 Για τον Ηρακλή αναπληρωματικοί είναι οι: Λαδάς, Σιατραβάνης, Τσιλιγκίρης, Τσιλιανίδης, Ρουγκάλας, Κάσσος και Λουκίνας.

Ωρα 21:03 Η εξέδρα των φιλοξενουμένων έχει αρχίσει και γεμίζει με φιλάθλους του Ηρακλή που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Ωρα 21:07 Τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να παρατάσσονται στην εξέδρα Γ1. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν φίλαθλοι του Ηρακλή στη συγκεκριμένη θύρα.

Ωρα 21:15 Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ματς κάποιοι οπαδοί του Ηρακλή προσπάθησαν να εισβάλουν χωρίς εισιτήρια αρχικά από τη θύρα Β1 και εν συνεχεία από την Α1, όπου βρίσκονται και οι οργανωμένοι της Ξάνθης. Άμεση ήταν η αντίδραση των ΜΑΤ που τους απέτρεψαν να μπουν στο γήπεδο.

Ωρα 21:19 Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία του τελικού είναι ακόμα στον αέρα. Η ΕΠΟ είπε για Κυριακή 17 Μαΐου αλλά μάλλον θα αλλάξει. Εχει ενδιαφέρον και ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ Σάββατο 16 Μαΐου και αυτός δεν είναι η συναυλία που λεγόταν τόσο καιρό αλλά κάτι Σχολικοί Αγώνες (μόλις ανέβηκε σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το ThrakiSportS, δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ).
Ωρα 21:23 Η Skoda Ξάνθη με νίκη ή ισοπαλία προκρίνεται στον τελικό, με σκορ 0-1 θα οδηγηθούμε στην παράταση ενώ με ήττα με διαφορετικό σκορ την πρόκριση παίρνει ο Ηρακλής.

Ωρα 21:27 Φανταστική ατμόσφαιρα έχει δημιουργηθεί από τους φίλους της Ξάνθης.


Ωρα 21:29 Όλα έτοιμα για την έναρξη του αγώνα.

1′ Το παιχνίδι άρχισε στα Πηγάδια.

3′ Πρώτη κίτρινη στο ματς για τον Καπετάνο. Μάλλον υπερβολική η απόφαση του Στυλιάρα.

4′ Πρώτη κίτρινη και για τον Ηρακλή, την αντικρίζει ο Ρομάνο για φάουλ στο χώρο του κέντρου.

6′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Κλέιτον εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Καπετάνος δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, η οποία κατέληξε άουτ.

11′ Δεύτερη κάρτα για παίκτη του Ηρακλή, την αντικρίζει ο Ζιάμπαρης.

17′ Χωρίς κάποια μεγάλη φάση μέχρι στιγμής στον αγώνα. Οι παίκτες και των δύο ομάδων μέχρι στιγμής δείχνουν αρκετό πάθος για να προκριθούν στον τελικό.

21′ Κίτρινη κάρτα αντικρίζει και ο Περρόνε για σπρώξιμο στον Κυριακίδη που έτρεξε να μπλοκάρει τη μπάλα.

24′ Πρώτο κόρνερ στο ματς για την Ξάνθη, περνάει ανεκμετάλλευτο.

26′ Δεύτερο κερδισμένο κόρνερ για την Ξάνθη περνάει δίχως κάποιο όφελος, στην εξέλιξη της φάσης ο Γουάλλας σέντραρε αλλά ο Γούτας δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά.

34′ Πλασέ του Πασά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Κυριακίδης πέφτει και αποκρούει την μπάλα.

36′ Σουτ του Βαλεριάνου από πλάγια αριστερά βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτυών του τέρματος του Κυριακίδη.

40′ Κίτρινη κάρτα αντικρίζει και ο Σολτάνι για επικίνδυνο παίξιμο σε παίκτη του Ηρακλή. Ο Ρομάνο εκτέλεσε το φάουλ και ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ μπλόκαρε και την μπάλα ύστερα από κοντινή κεφαλιά του Περρόνε στην εξέλιξη της φάσης.

45′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου στα Πηγάδια. Skoda Ξάνθη-Ηρακλής 0-0

Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των δύο τερματοφυλάκων.

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο γήπεδο των Πηγαδίων.

50′ Περισσότερο κινητικός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Ηρακλής.

52′ Κίτρινη κάρτα για τον Πασά του Ηρακλή για μαρκάρισμα στον Καπετάνο.

53′ Πρώτη αλλαγή για την ομάδα της Ξάνθης. Ο Ράνος περνάει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Καπετάνου που φεύγει για τα αποδυτήρια.

56′ Κίτρινη κάρτα στους Ράνο και Μπαρτολίνι για μεταξύ τους αψιμαχία.

58′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα αντικρίζει ο Ντιέγκο Ρομάνο για τάκλιν στο χώρο του κέντρου. Ο Ηρακλής θα αγωνιστεί με 10 παίκτες για τα υπόλοιπα λεπτά.

63′ Ο διαιτητής Στυλιάρας διακόπτει το ματς εξαιτίας ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς του Ηρακλή.

67′ Το ματς αρχίζει εκ νέου ύστερα από τετράλεπτη καθυστέρηση.

70′ Σουτ του Μπέρτου από δεξιά και έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Χουάντερσον έδιωξε σε κόρνερ.

73′ Δεύτερη αλλαγή κάνει ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Τη θέση του Βασιλακάκη παίρνει στο γήπεδο ο Παπαστεριανός.

75′ Ο Νίκος Παπαδόπουλος βάζει τον Σιατραβάνη στη θέση του Καρασαλίδη. Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή.

75′ Ο Κλέιτον έπαιξε ωραία το ένα δύο με τον Ράνο αλλά ο τελευταίος έχασε το κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή δίνοντας την ευκαιρία στην άμυνα του Ηρακλή να απομακρύνει.

79′ Σέντρα σουτ του Μπέρτου από δεξιά, ο Χουάντερσον διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

81′ Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρακλή, ο Λουκίνας μπαίνει στη θέση του Πασά.

86′ Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Γηραιό. Ο Κάσσος θα περάσει στο παιχνίδι για τα εναπομείναντα λεπτά στη θέση του Πορτουλίδη.

90′ Ο τέταρτος διαιτητής δείχνει εφτά λεπτά καθυστερήσεις.

90+3′ Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Κλέιτον δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή σε τετ α τετ ύστερα από αντεπίθεση της Ξάνθης.

90+4′ Τελευταία αλλαγή και για την Ξάνθη. Ο Τριάδης πέρασε στη θέση του Λουσέρο.

90+5′ Κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη για καθυστέρηση. Καλά κάνει, πλέον κάθε δευτερόλεπτο μετράει…

90+7′ Λήξη του αγώνα. Τέλος! Η Ξάνθη για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου. Τελικό αποτέλεσμα: Skoda Ξάνθη-Ηρακλής 0-0.

Η Ξάνθη προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κυπέλλου. Μοναδικές στιγμές στο γήπεδο με τους φιλάθλους της Ξάνθης να πανηγυρίζουν στο γήπεδο μαζί με τους παίκτες της ομάδας.

Περισσότερα μέσα από επόμενες αναρτήσεις σε λίγο…