Το “σκοτεινό” σενάριο που στέλνει τον Πανθρακικό στη Β’ Εθνική ακόμα και με δυο νίκες

Δυστυχώς για τον Πανθρακικό, δεν ορίζει την τύχη του. Δυο στροφές πριν το τέλος είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αν δεν κερδίσει και τα δύο εναπομείναντα ματς ο Πανθρακικός, θα πέσει. Αλλά ακόμα και αν κερδίσει και φτάσει τους 43 βαθμούς, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και πάλι να υποβιβαστεί.
Εστω ότι ο Πανθρακικός κερδίζει και Βέροια και Ξάνθη και φτάνει τους 43 βαθμούς.

Ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου, που είναι η βασική ομάδα που κυνηγά αυτή της Κομοτηνής, σώζεται αν πάρει 4 βαθμούς με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Εργοτέλη στην Κρήτη.

Η Κέρκυρα μετά τη νίκη της επί του Εργοτέλη έχει σχεδόν σωθεί και για το τυπικό θέλει έναν βαθμό κόντρα σε Παναθηναϊκό στην Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης στην Πελοπόννησο.

Ο Πανιώνιος σώζεται αν πάρει τουλάχιστον 2 βαθμούς με Ατρόμητο στο Περιστέρι και με ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Ενδέχεται να αρκεί και μόνο ένας, αφού ευνοείται σε ισοβαθμία με τον Πανθρακικό.

Η Καλλονή σώζεται δεδομένα αν αποσπάσει έστω μία ισοπαλία είτε με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είτε με Ατρόμητο στην Μυτιλήνη. Ενδέχεται και αυτή να μην χρειαστεί όμως, αφού ευνοείται σε διπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό.

Ο Πλατανιάς σώζεται αν αποσπάσει ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με Ολυμπιακό στα Χανιά. Ενδέχεται και αυτός να μην την χρειαστεί ωστόσο, αφού ευνοείται σε διπλή ισοβαθμία με τον Πανθρακικό.

Η Βέροια σώζεται αν αποσπάσει ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με Παναιωλικό στο Αγρίνιο. Δεν θα ευνοείται σε ισοβαθμία με τον Πανθρακικό, αφού το υποθετικό σενάριο που εξετάζουμε προϋποθέτει νίκη των Κομοτηναίων στην Ημαθία ενώ το ματς του πρώτου γύρου είχε έρθει ισόπαλο.

Συνεπώς, αν έρθουν ισοπαλία τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής Παναιτωλικός – Βέροια, Πλατανιάς – Ολυμπιακός και Καλλονή – Ατρόμητος, νικήσει ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, φέρει ισοπαλία η Κέρκυρα είτε με Παναθηναϊκό είτε με Αστέρα στην Τρίπολη και αποσπάσει ισοπαλία στην Τούμπα και νικήσει τον Εργοτέλη στην Κρήτη ο Λεβαδειακός του Μάντζιου, τότε ο Πανθρακικός υποβιβάζεται στην Β’ Εθνική ακόμα και αν πετύχει δυο νίκες με Βέροια και Skoda Ξάνθη.

Το ίδιο ισχύει αν συμβούν τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, ακόμα και αν μείνει στην ισοπαλία ο Πανιώνιος με ΠΑΟΚ ή χάσει ο Πλατανιάς από Ολυμπιακό ή χάσει η Καλλονή από τον Ατρόμητο, καθώς τότε δεν ευνοείται στην διπλή ισοβαθμία ο Πανθρακικός με αυτές τις ομάδες. Ο Πανθρακικός υπερτερεί μόνο με Λεβαδειακό και Βέροια, οπότε δεν θα πρέπει να ελπίζει και πολλά σε πιθανές ισοβαθμίες στους 43 βαθμούς.

Περισσότερο ο Πανθρακικός παρακαλά πλέον για  ήττα του Λεβαδειακού αλλά πάνω από όλα, θα πρέπει ο ίδιος να κερδίσει. Αλλιώς η μοίρα του είναι ξεκάθαρη: τετέλεσται…

 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ:

9   ΚΕΡΚΥΡΑ                 (32) 43

10 ΒΕΡΟΙΑ                    (32) 43
11 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ             (33) 43
12 ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ      (32) 43
13 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ             (32) 42
14 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ         (32) 40
————————————–
15 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ        (32) 37
16 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ            (32) 31
17 Ο.Φ.Η.                     (32) 13
18 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ           (32) -6

 

33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Βέροια – Πανθρακικός, ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός, Κέρκυρα – Παναθηναϊκός, Ατρόμητος – Πανιώνιος, Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός – Καλλονή, ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης, ΟΦΗ – Πλατανιάς 0-3 α.α. και Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου 3-0 α.α.

34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πανθρακικός – Ξάνθη, Καλλονή – Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα, Εργοτέλης – Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός – Βέροια, Πλατανιάς – Ολυμπιακός, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ