Οι επίσημες θέσεις της Ξάνθης και του Πανθρακικού στο πιθανό ποδοσφαιρικό “Grexit”!

Οι ομάδες της Super League πήραν θέση για το ποδοσφαιρικό Grexit. Οι περισσότερες κατέστησαν σαφές πως το ενδεχόμενο είναι καταστροφικό. Άλλες συμφωνούν, αρκεί να υπάρξει κάθαρση.
Κυβέρνηση και ΕΠΟ εξακολουθούν να μην βρίσκουν κοινή γραμμή πλεύσης. Ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη συνεχίζει να υφίσταται και ο λόγος δόθηκε στις ΠΑΕ της Super League.Το Sport24 συγκέντρωσε τις επίσημες θέσεις των ομάδων του πρωταθλήματος, εκτός εκείνης του ΠΑΣ Γιάννινα, που αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος. Κοινή συνισταμένη ότι το σενάριο είναι καταστροφικό, αν και υπήρξαν ΠΑΕ όπως ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός που τάχθηκαν υπέρ του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, αρκεί να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Απομονώνουμε τις θέσεις των δύο ομάδων της Θράκης, όπως εκφράστηκαν στην ιστοσελίδα:

ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ: ”Εκτιμάμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε, να δούμε εάν όλο αυτό είναι κινδυνολογία ή εντέλει πραγματικότητα. Σε περίπτωση που αποφασιστεί ο αποκλεισμός των ομάδων από την Ευρώπη, θα είναι έγκλημα. Το σενάριο είναι καταστροφικό. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και εάν τελικά φτάσουν εκεί τα πράγματα”.

ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: ”Ο Υπουργός με το νομοσχέδιο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση δείχνουν μεγάλη διάθεση ώστε να βελτιώσουν το ποδόσφαιρο κάτι που όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε στον βαθμό που μας αναλογεί αλλά και σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε. Ο Υπουργός συναντήθηκε με τους αξιωματούχους της UEFA και τους γνωστοποίησε το νομοσχέδιο με την UEFA να εκφράζει τις επιφυλάξεις της όσον αφορά το νομοσχέδιο. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο σε συλλογικό επίπεδο, όπου οι ομάδες μας αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και σε εθνικό επίπεδο καθώς καμία Εθνική ομάδα δεν θα μπορεί να λάβει μέρος. Μιλάμε για τις Εθνικές ομάδες ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου που τα τελευταία χρόνια μας έχουν κάνει υπερήφανους. Θεωρώ πως στο τέλος θα βρεθεί η λύση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου”.