Η ανασκόπηση της επιτυχούς παρουσίας των δύο Θρακιωτών κολυμβητών στο Βερολίνο

H παρουσία μου στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' με την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, δεν έμελλε να ήταν η τελευταία καθώς η επόμενη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν με τη φανέλα του Άρη. Ήταν η περίοδος που απόλαυσα περισσότερο το ποδόσφαιρο πιο πολύ απο κάθε φορά. Όλα μου αυτά τα βιώματα και οι εμπειρίες με βοήθησαν να το αντιληφθώ και δέθηκα με τον σύλλογο και ότι αυτός πρεσβεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Η πιστοποίηση της παγκόσμιας καταξίωσης των δύο κολυμβητών της Αλεξανδρούπολης και της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης για άτομα με αναπηρία  πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από 16 μέχρι 19 Απριλίου 2015.

Εκεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία μαζί με την Γερμανική, διεξήγαγαν το «IDM Swimming Berlin 2015», που είναι το πολυπληθέστερο αθλητικό γεγονός για την διεθνή κολύμβηση των ΑμεΑ, καθώς συμμετείχαν 88 χώρες από όλον τον κόσμο με τις Εθνικές τους ομάδες και πάνω από 1.500 αθλητές συνολικά!

Οι δύο Αλεξανδρουπολίτες κολυμβητές , ο Δημήτρης Καρυπίδης και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, συγκλόνισαν με την εμφάνισή τους, φορώντας τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.
Οπως έγραψε και την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, ο μικρός της παρέας, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, κατάφερε να ανεβαίνει στην κορυφή του κόσμου καθώς συνέτριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. πεταλούδας Ανδρών κατηγορίας S9, με επίδοση 2΄13΄΄09 (παλιό του Ιταλού Μορλάτσι με 2΄15΄΄10 από το 2011) νικώντας μάλιστα και στον τελικό του αγωνίσματος και βάζοντας τους Γερμανούς στην διαδικασία της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου για πρώτη φορά στη διοργάνωση, ενώ πήρε το χρυσό μετάλλιο στην ανοιχτή κατηγορία (όλες οι κατηγορίες αναπηρίας μαζί, κάτι που είναι πολύ δύσκολο), ένα από τα μόλις 2 συνολικά που κατέκτησε η Εθνική μας Ομάδα στους αγώνες αυτούς (το δεύτερο χρυσό το πήρε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στα 50 μ. ύπτιο, που ήταν και το τελευταίο ατομικό αγώνισμα των αγώνων).
Τα συνολικά μετάλλια του Δημοσθένη, εκτός του μεγάλου χρυσού στα 200 μ. πεταλούδα, ήταν πέντε (3 χρυσά και 2 χάλκινα). Το επόμενο βήμα για τον Δημοσθένη είναι να «κλειδώσει» την πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι στη Γλασκώβη της Σκωτίας και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας, αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 5η προνομιούχο θέση στον κόσμο στα 100 μ. πεταλούδα.
Ο δεύτερος θρακιώτης κολυμβητής , ο Δημήτρης Καρυπίδης, φεύγει για πρώτη φορά με μετάλλια από μία διεθνή διοργάνωση (2 χρυσά και 2 ασημένια) και μετά από αυτούς τους αγώνες, όπου και έκανε 4 νέα ατομικά ρεκόρ σε ισάριθμα αγωνίσματα, στην ουσία «κλείδωσε» την πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας το 2016, καθώς κατέχει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο σε ένα από τα μόλις δύο ολυμπιακά αγωνίσματα που έχει η κατηγορία του, στα 50 μ. ύπτιο κατηγορίας S1.
Και οι δύο αθλητές της Αλεξανδρούπολης (ανήκουν στον ΟΦΘΑ και τον Ηρόδικο Κομοτηνής) θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για πρόκριση στις μεγάλες διοργανώσεις μέχρι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης (ΟΑΚΑ 16-17/5/2015), που είναι και η καταληκτική ημερομηνία επίτευξης ορίων και παγκόσμιας κατάταξης.