Η κλήρωση των ημιτελικών του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος της Αλεξανδρούπολης

Το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν οι μάχες για μια θέση στους τελικούς του Πρωταθλήματος Σχολικού Βόλεϊ Λυκείων Ελλάδας Κύπρου αγοριών και κοριτσιών στην Αλεξανδρούπολη.
Πριν από λίγο, πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη σε αίθουσα του Νομαρχείου Έβρου, παρουσία εκπροσώπων των συμμετεχόντων ομάδων, ενώ έγινε και η κλήρωση των ημιτελικών του Final Four.

Από την κλήρωση προέκυψαν τα ακόλουθα ζευγάρια:

Στα κορίτσια:
9.30 Λύκειο Απ. Πέτρου & Παύλου Λεμεσού – Σχολή Μωραΐτη
11.30 3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Στα αγόρια:
14.30 2ο ΓΕΛ Κω – Σχολή Μωραΐτη
16.30 Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι πριν τους ημιτελικούς των αγοριών (στις 13.30) θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης απεύθυνε χαιρετισμό ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Στέργιος Αποστολακούδης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σχολικές δραστηριότητες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επομένως και οι σχολικοί αγώνες έχουν την δικιά τους ιδιαίτερη σημασία. Αυτές τις ημέρες οι διαγωνιζόμενοι θα κατανοήσουν στη πράξη την άμιλλα και θα αναγνωρίσουν την αξία του αντιπάλου. Στην εκπαίδευση δεν μας ενδιαφέρει ο νικητής, αλλα η χαρά της συμμετοχής και αυτός είναι ο σημαντικότερος ρόλος των σχολικών αγώνων. Οι αγώνες αυτοί είναι σημαντική πρόκληση για εμάς και για το προσωπικό μας, το να φέρουμε δηλαδή εις πέρας τέτοιου είδους εμβέλειας αγώνες.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες από άλλα μέρη θέλουμε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του όμορφου τόπου μας».

Επίσης, στους εκπροσώπους των ομάδων διανεμήθηκαν ένας πλήρης χρηστικός φάκελος για τους αγώνες, πληροφοριακό υλικό για την περιοχή μας, αναμνηστικά, t-shirt με το λογότυπο της διοργάνωσης καθώς και ένα αγαλματίδιο, ομοίωμα της Νίκης της Σαμοθράκης, σήμα κατατεθέν του νομού Έβρου.