Αποκάλυψη: Oι κατηγορίες σε βάρος Τζελέπη και Σαββάκη για το σκάνδαλο Koriopolis

Όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, ανάμεσα στα 93 ονόματα που προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη από τον εισαγγελέα Π. Πούλιο για το σκάνδαλο Koriopolis, περιλαμβάνονται και τα ονόματα του προέδρου του Πανθρακικού Δημήτρη Τζελέπη και το τότε μεγαλομετόχου του Θόδωρου Σαββάκη.

Το ThrakiSportS πάει ένα βήμα παραπέρα το ρεπορτάζ, αναφέροντάς σας τους λόγους για τους οποίους ζητείται η παραπομπή τους σε δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, αφορούν την πιθανή χειραγώγηση της αναμέτρησης ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα της Football League, που είχε διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου του 2011.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, στο άνω των 3.000 σελίδων πόρισμα δεν υπάρχει καταγεγραμμένη κάποια συνομιλία παράγοντα του Πανθρακικού. Ο λόγος που έχουν κληθεί οι δύο κομοτηναίοι παράγοντες, είναι εξαιτίας της  αντικειμενικής ευθύνης που έχουν ο πρόεδρος και ο μεγάλομέτοχος μιας ομάδας για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί από αυτήν ή έστω κάποια μέλη της.

Ποιο είναι όμως το αδίκημα; Από πουθενά δεν προκύπτει χειραγώγηση του αγώνα. Υπάρχει όμως μια αναφορά σε μια από τις συνομιλίες που υπέκλεψε ο κοριός της ΕΥΠ όπου αναφέρεται ο Πανθρακικός και ο συγκεκριμένος αγώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνομιλία είναι ανάμεσα στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη και τον πρώην πρόεδρο της ίδιας ομάδας Νίκο Χάλκο.

Κάπου ανάμεσα στα άλλα λεγόμενα λοιπόν, αναφέρεται ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ που έχει δοθεί για την συγκεκριμένη αναμέτρηση ανάμεσα σε Πανθρακικό και Ιωνικό. Από αυτήν την αναφορά λοιπόν, βρέθηκαν μπλεγμένοι οι άνθρωποι του Πανθρακικού, σε αντίθεση με εκείνους του Ιωνικού που έχουν και άλλα μπλεξίματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση εκδικάστηκε και από την αθλητική δικαιοσύνη και το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Football League όπου η ομάδα της Κομοτηνής και οι δύο παράγοντές της είχαν αθωωθεί πανηγυρικά. Θυμηθείτε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Χρόνος” από εκείνη την απόφαση με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τι μέλει γενέσθαι; Πιθανότατα, όπως γράψαμε και στην πρώτη ανάρτηση, τίποτα. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται Τζελέπης και Σαββάκης θεωρούνται πλημμελήματα. Δεδομένου ότι το επίμαχο ματς έγινε Φλεβάρη του 2011, παραγράφεται πέντε χρόνια μετά το όποιο αδίκημα τελέστηκε, δηλαδή Φλεβάρη του 2016. Μέχρι τότε θα πρέπει να γίνει η όποια δίκη και να έχει βγει και αποτέλεσμα, για να υπάρξει περίπτωση καταδίκης των δύο κομοτηναίων παραγόντων.

Για να γίνουν όμως αυτά, πρέπει πρώτα η πρόταση του εισαγγελέα Πούλιου να παραληφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο και αυτό να αποφασίσει σε ποιο βαθμό θα γίνει δεκτή. Συνήθως γίνεται, αλλά λογικά θα περάσουν άλλοι κάποιοι μήνες. Στην συνέχεια πρέπει να οριστεί δικάσιμος, που με τους ρυθμούς που κινούνται τα δικαστήρια στην Αθήνα, δεν προβλέπεται πριν τις αρχές της νέας χρονιάς. Δεδομένου του αριθμού των κατηγορουμένων, μιλάμε για μια δίκη που ίσως κρατήσει μήνες και σε κάθε περίπτωση, είναι απίθανο όταν ολοκληρωθεί, να μην έχει παραγραφεί το όποιο αδίκημα ενδέχεται να εμπλέκονται ο νυν πρόεδρος και ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού.

Αντιθέτως, το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε να εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα για τους Δημήτρη Τζελέπη και Θόδωρο Σαββάκη…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ 93 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥ 59 ΠΟΥ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ