Η Μπενφίκα που απέκλεισε Εθνικό και Κουμεντάκη έχασε στον τελικό από τους Σέρβους

Πριν από ένα μήνα ο Εθνικός αντιμετώπιζε την Μπενφίκα στα προημιτελικά του Challenge Cup και κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι αν η ομάδα του Έβρου δεν ταλανίζονταν από τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που την άφησαν μεσούσης της σεζόν χωρίς τον Τσουκ και τον Κίσιτς, θα μπορούσε να αποκλείσει τους Πορτογάλους.
Τελικά η Πορτογαλική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο του Εθνικού και όχι μόνο αυτό, αλλά στα ημιτελικά απέκλεισαν και το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Ραβένα του αλεξανδρουπολίτη Ραφαήλ Κουμεντάκη. Προκρίθηκαν έτσι στον μεγάλο τελικό, αλλά η πορεία της ομάδας από την Λισαβώνα έμελλε να είναι μέχρι εκεί.
Στον πρώτο τελικό στην Σερβία η Βοϊβοντίνα Νόβισαντ “καθάρισε” εύκολα με 3-0 τους Πορτογάλους. Ο επαναληπτικός είχε οριστεί για σήμερα, ανήμερα το Πάσχα για τους ορθόδοξους, με την Μπενφίκα να θέλει καθαρή νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ ώστε να οδηγήσει τον τελικό στο χρυσό σετ. Ωστόσο η Βοϊβοντίνα πήρε τα δυο πρώτα σετ με 24-26 και 21-25 και εξασφάλισε την κούπα, ανεξαρτήτως της συνέχειας της αναμέτρησης…