Θρίαμβος για τον Αρίωνα Ξάνθης! Πέρασε αήττητος στα τελικά του Εφηβικού πρωταθλήματος!!!

Την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η ομάδα του Αρίων Ξάνθης στα προκριματικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων, με την ομάδα της Ξάνθης να κερδίζει με άνεση τα Μουδανιά πετυχαίνοντας μάλιστα και ντάμπλ σκορ, με 92-46 και να παίρνει αήττητη το εισιτήριο για την τελική φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα.

Οι παίκτες του Χρήστου Παπαδόπουλου έχοντας την θερμή συμπαράσταση πλήθος κόσμου, και των παιδιών των Ακαδημιών του Αρίων που έδωσαν παλμό στις εξέδρες μπήκαν αποφασισμένοι να  υπερκεράσουν το εμπόδιο των Μουδανιών και να κλειδώσουν την πρόκριση στις έξι καλύτερες Εφηβικές ομάδες της Ελλάδας. Με τους Σαββουλίδη και Παναγιώτη Ερμείδη να πυροβολούν από παντού η ομάδα της Ξάνθης πήρε από πολύ νωρίς τα ηνία του αγώνα, καταφέρνοντας μάλιστα να τελειώσει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 21 πόντους. Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Αρίων κατέβασαν ταχύτητα κρατώντας ωστόσο με άνεση την μεγάλη διαφορά που «έχτισαν» από την πρώτη περίοδο παρά την προσπάθεια των παικτών της ομάδας της Χαλκιδικής που έκλεισαν το ημίχρονο μειώνοντας σε 18πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αρίων με πολλές αλλαγές στην σύνθεση της με τον προπονητή της ομάδας να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο στα υπόλοιπα παιχνίδια, με τους Ξανθιώτες να κρατάν με άνεση το προβάδισμα αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά στους 31πόντους.  Η τελευταία περίοδος ήταν τυπική διαδικασία για τους παίκτες του Αρίων που περίμεναν πως και πως το τελευταίο άκουσμα της κόρνας για να ξεσπάσουν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Ερμείδης, άξιοι συμπαραστάτες του στο σκοράρισμα ήταν οι Σαββουλίδης και Καρτάλης που οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα μεγάλο θρίαμβο, ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες του Αρίων ήταν εξαιρετικοί βοηθώντας την ομάδα τους τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι.
Διαιτητές: Κατσιάνης – Αγραφιώτης
Δεκάλεπτα: 25-4, 45-27(Ημίχρονο), 68-37, 92-46(Τελικό Αποτέλεσμα)
Αρίων Ξάνθης(Χρ. Παπαδόπουλος): Ερμείδης Δ. 2 , Ερμείδης Π.  33(3), Καρτάλης  14, Σαββουλίδης  25(4), Κοτανίδης  2, Τάσσος, Θεοδωρόπουλος  8(1),  Καρύμποβ, Παπαδόπουλος Ακ.  6(2), Πολυχρονίδης, Παπαδόπουλος Χ., Γιαρίμογλου 2
Μουδανιά(Παναγιωτόπουλος): Σερέτης. Παπαδόπουλος Θ., Βάρβαρος  3, Τογανίδης  15, Μουλίκας  1, Αντωνιάδης  3, Νάστος, Βλογιάρης  2, Χατζηγιοβάνης Γ.  1, Κοκκίνης  2, Χατζηγιοβάνης Ελ.  3, Γιανναρίδης  6
Το ThrakiSportS πιστό στα μεγάλα ραντεβού των συλλόγων της Θράκης ήταν το μοναδικό μέσο της Θράκης που βρέθηκε στο κλειστό της Νεάπολης και είδε από κοντά την μεγάλη νίκη των παικτών του Αρίωνα. Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξει πλήρες φωτορεπορτάζ από τον θρίμβο των παικτών του Ξανθιώτικου συλλόγου.