Έχουν σχέση με την Θράκη οι νέες διώξεις για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο;

Η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο που ερευνά ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, «τρέχει» με ταχύτατους ρυθμούς και μέσα στο Μάιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες όλων των κατηγορουμένων.

Πόσοι είναι αυτοί; Ενώ αρχικά φαινόταν ότι ο ανακριτής τους «αύξησε» σε 21 (από 16 που διώκονταν αρχικά από τον εισαγγελέα Κορέα), φαίνεται ότι ο αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος και φτάνει τους 23, ίσως και παραπάνω.
Τις τελευταίες «προσθήκες», τις αποκάλυψε η ιστοσελίδα SDNA την Παρασκευή το βράδυ: ένας ακόμη πρόεδρος ομάδας της Super League (ο τρίτος συνολικά) και ο τεχνικός διευθυντής της ίδιας ομάδας! Από εκείνη την ώρα άρχισε η παραφιλολογία για το ποιοι μπορεί να είναι και σε ποια ομάδα.
Την απάντηση την δίνει με τον τρόπο της η ίδια η ιστοσελίδα, στο σαββατιάτικο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Άρης Ασβεστάς. Αντιγράφουμε:
Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι η ομάδα της Super League από την οποία προέρχεται ο εν λόγω πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής, δεν είναι από τις λεγόμενες μεγάλες, είναι όμως μια ιστορική ομάδα που χαρακτηρίζεται από οικονομική υγεία και τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει επιτυχίες. Είναι επίσης μια ομάδα που δεν ακούγεται για πρώτη φορά ότι εμπλέκεται σε… περίεργους αγώνες, όμως σε όλες τις περιπτώσεις έχει απαλλαχθεί. Εξάλλου, οι περιπέτειες με την δικαιοσύνη δεν είναι μια άγνωστη κατάσταση για τον πρόεδρο που διώκεται. Σε ό,τι αφορά τον τεχνικό διευθυντή, είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και γενικότερα στην καριέρα του αρέσκεται στο να μην… μετακινείται!
Διαβάζοντας κάποιοι αυτήν την περιγραφή, εκτίμησαν ότι ενδεχομένως η ομάδα, ο πρόεδρος και ο διευθυντής να είναι προς… Θράκη μεριά. Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχουν πολλές οικονομικά υγιείς ομάδες, με επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έκανε εντύπωση κυρίως είναι επίσης η αναφορά περί… “περίεργων” αγώνων, στους οποίους η συγκεκριμένη ομάδα δεν ακούγεται για πρώτη φορά ότι εμπλέκεται. Κάπως έτσι λοιπόν, άρχισε στο διαδίκτυο και ιδίως στο facebook μια… παρατεταμένη παραφιλολογία για την ταυτότητα αυτής της ομάδας.
Και για να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία, σε ότι αφορά τουλάχιστον την περιοχή μας, το ThrakiSportS οφείλει να διευκρινίσει ότι οι δύο νέοι κατηγορούμενοι ΔΕΝ έχουν σχέση με ομάδα της Θράκης, όπως αρκετοί υποθέτουν και διαδίδουν τις τελευταίες ώρες.
Ποιοι είναι; Δεν μπορούμε να πούμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναζητήστε τους νοτιότερα.
Την απάντηση ενδεχομένως να την δίνει άλλωστε, με… έμμεσο λογοπαίγνιο, το ίδιο το ρεπορτάζ στην συνέχειά του.
Συνεχίστε την ανάγνωση και οι ψαγμένοι ίσως καταλάβετε.
Οι υπόλοιποι υπομονή για μερικές μέρες, μέχρι να περάσουν οι νέοι κατηγορούμενοι το κατώφλι της Ευελπίδων για να απολογηθούν…