Σε αγώνα γυναικείου ράλι στην Βουλγαρία η Μελαχροινή Μαρτίδου του “Χρόνου” Κομοτηνής !!!

Την Μελαχροινή Μαρτίδου οι περισσότεροι την ξέρουν σαν μια από τις πιο μάχιμες (αν όχι η πιο μάχιμη) δημοσιογράφους της Θράκης. Ελάχιστοι όμως ξέρουν την αθλητική της παρουσία και τις επιτυχίες της στα σπορ.

Πολύ πρόσφατα έλαβε μέρος σε ένα… ράλι με «άρωμα γυναίκας», που φιλοξένησε η πόλη Γκαλάμποβο της Βουλγαρίας. Μάλιστα, εκεί ουσιαστικά η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Χρόνος» της Κομοτηνής κλήθηκε ουσιαστικά να εκπροσωπήσει την χώρα και να κρατήσει ψηλά το λάβαρο της ελληνικής σημαίας. Και τα κατάφερε περίφημα!!!

Γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγελματικής «ταυτότητας» έπιασαν το τιμόνι και συμμετείχαν στον αγώνα, που εκτός από πολλά… γκάζια είχε πλατιά χαμόγελα, κύπελλα στις νικήτριες και λογιών λογιών δώρα για τις τολμηρές που έβαλαν πλώρη να κατακτήσουν ένα κατ’ εξοχή ανδρικό άθλημα, όπως παραδοσιακά θεωρούνται αυτά των μηχανοκίνητων σπορ.

Ο Νικολάι Τόνεφ, δήμαρχος του Γκαλάμποβο, έχει καθιερώσει το ράλι αυτοκινήτων με πλήρωμα μόνο γυναίκες, κάθε Μάρτιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η διοργάνωση έχει καταστεί δημοφιλής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και συνήθως συνδυάζεται με την ημέρα της γυναίκας, αλλά φέτος δεν διεξήχθη στις 8 Μαρτίου λόγω των πλημμυρών που υπήρχαν και εκεί (δεν είχαμε μόνο στην ελληνική πλευρά της Θράκης μας).

Για την ιστορία, νικήτριες αναδείχθηκαν οι Μιγκλένα Γκερτζίκοβα, Ντεσισλάβα Στάμοβα και Μιλένα Ζιλιάσκοβα, αλλά δόθηκαν άλλα δύο βραβεία: στην Πετράνα Ιβάνοβα ως η καλύτερη βετεράνος και στην “δική μας” Μελαχροινή Μαρτίδου για την καλύτερη παρουσία με βάση τις επιδόσεις από τις ξένες (μη βουλγαρικές δηλαδή) συμμετοχές.
Χαιρετίζοντας τη διοργάνωση, η Μελαχροινή Μαρτίδου, η οποία συμμετείχε στον αγώνα μ’ ένα τζιπ 4×4, τόνισε ότι «οι γυναίκες είναι το άλας της γης, πηγή ζωής, ελπίδα, δημιουργία, αισιοδοξία» και επισήμανε τον «υπεύθυνο και ουσιαστικό ρόλο της γυναίκας, που λειτουργεί καταλυτικά στις σύγχρονες κοινωνίες». Η ίδια επέστρεψε αρκετά “γεμάτη” από την εμπειρία  του Γκαλάμποβο αλλά όπως μαθαίνουμε, έτοιμη και για άλλες (αθλητικές) προκλήσεις και μάλιστα πολύ άμεσα. 
Λεπτομέρειες προσεχώς…