Διευκρινίσεις Πιαλόγλου στο ThrakiSportS για το “όχι” της Skoda στη Nova

Διευκρινίσεις για το “όχι” της Skoda Ξάνθη στην επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου με τη Nova, όπως καταγράφεται και από το επίσημο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Λίγκας, έδωσε στο ThrakiSportS ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Πιαλόγλου.

Όπως είπε ο κ. Πιαλόγλου, “το όχι αυτό δεν έχει να κάνει με τη Nova και αυτήν καθεαυτήν την πρότασή της”, η οποία και δεν αποκλείεται σε μελλοντικό χρόνο να γίνει αποδεκτή και από την Ξάνθη. Το όχι είχε να κάνει με την σπουδή που υπήρξε από πλευράς Super League “να υπογραφεί σε αυτήν την χρονική συγκυρία η επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου ως το 2019, όταν έτσι κι αλλιώς υπάρχει δέσμευση μέχρι και το 2017, δηλαδή για άλλα δύο χρόνια”.

Με άλλα λόγια, η Ξάνθη δεν διαφώνησε με την ουσία της πρότασης αλλά με την βιασύνη των άλλων ομάδων να δεσμευθούν από τώρα για κάτι που μπορούσαν να κάνουν και στο μέλλον, με σαφώς καλύτερους όρους και προϋποθέσεις. Άλλωστε κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι οικονομικές συνθήκες της χώρας στον μέλλον, ενώ όλοι ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση τώρα, αλλά επίσης κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι και η κατάσταση της Nova – καθώς πολλά έχουν ακουστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Ξάνθη διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη Nova, η οποία διατηρεί τα δικαιώματά της για το πρωτάθλημα τουλάχιστον για την επόμενη διετία. Διατηρεί το δικαίωμα να συμφωνήσει με ό,τι έχουν συμφωνήσει και οι υπόλοιποι στον χρόνο που θα κρίνει αυτή ή εναλλακτικά να διαπραγματευτεί με τους δικούς της όρους με τη Nova ή και με άλλους σταθμούς, όπως είχε κάνει άλλωστε στο παρελθόν προχωρώντας σε συμφωνία με την ΕΡΤ.

Άλλωστε η Ξάνθη είναι από τα μαγαζιά που δεν περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού τα χρήματα της Nova και του ΟΠΑΠ αλλά έχει κάνει τα κουμάντα της χωρίς να απλώνεται έξω από το σεντόνι που διαθέτει, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που ξοδεύουν, ξοδεύουν, ξοδεύουν και έπειτα σπεύδουν να συμφωνήσουν (συχνά έναντι πινακίου φακής) χωρίς σχεδόν να διαπραγματευτούν, προκειμένου να πάρουν άμεσα ζεστό χρήμα και να καλύψουν τα χρέη τους.