Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Goal News για τον Κομοτηναίο κόουτς της Γαλατά

Πρωτοσέλιδο χτύπημα στην αθηναϊκή εφημερίδα Goal έγινε η κομοτηναίικη καταγωγή του προπονητή της Γαλατάσαράι, με την αφορμή του φιλικού του Πανθρακικού στην Πόλη.

Αναλυτικά το κείμενο στο εσωτερικό της αθηναϊκής εφημερίδας έχει ως εξής:

Το φιλικό παιχνίδι του Πανθρακικού με κοτζάμ Γαλατάσαραϊ προκάλεσε αίσθηση (που τη μεγέθυνε περισσότερο η νίκη 0-2 των Θρακιωτών στην Κωνσταντινούπολη), όμως υπάρχει εξήγηση με… ονοματεπώνυμο γι’ αυτό το μεγάλο -έστω κι αν ήταν ανεπίσημο- ποδοσφαιρικό ραντεβού. Βλέπετε, ο τωρινός τεχνικός των πρωτοπόρων της τουρκικής Super Lig Χαμζά Χαμζάογλου έλκει την καταγωγή του από την Κομοτηνή.

Εκεί γεννήθηκε τον Γενάρη του 1970 και μέχρι την ηλικία των 7 ετών έζησε στο χωριό Μίσχος του Δήμου Σώστη. Το 1977, ωστόσο, κι αφού ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μετά την εισβολή των γειτόνων στην Κύπρο, η μουσουλμανική οικογένειά του επέλεξε να διασχίσει με βάρκα τον ποταμό Εβρο που αποτελεί γεωγραφικό σύνορο των δύο χωρών για να αναζητήσει την τύχη του ανατολικότερα. Εκείνη τη νύχτα του χειμώνα μάλιστα χρησιμοποίησε στην πρώτη του μετακίνηση επί τουρκικού εδάφους ένα τρακτέρ.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Χαμζάογλου σταδιοδρόμησε ως ποδοσφαιριστής και μάλιστα από το 1991 έως το 1995 φόρεσε τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ ανοίγοντας και την πόρτα της εθνικής Τουρκίας (μία συμμετοχή). Μόλις κρέμασε τα παπούτσια του καταπιάστηκε με την προπονητική και το 2011 άρχισε να χτίζει τη φήμη του καθοδηγώντας την Ακίσασπορ. Το 2012 επέστρεψε στη γενέτειρά του για φιλικό με τον Πανθρακικό και βραβεύτηκε από τη διοίκηση των «πράσινων», ενώ το 2013 εισηγήθηκε την απόκτηση του Φάνη Γκέκα στην ομάδα του.

Παράλληλα, με τη θητεία του στην Ακίσασπορ (έπαιξε και φιλικό με την Καλλονή το 2013) διετέλεσε και βοηθός του Φατίχ Τερίμ στην εθνική Τουρκίας, ώσπου τον Δεκέμβριο του 2014 κλήθηκε να διαδεχτεί στη Γαλατάσαραϊ τον Τσέζαρε Πραντέλι. Ο Πανθρακικός λοιπόν δεν είχε παρά να ενεργοποιήσει το έτοιμο «κονέ» για να παίξει προ ημερών φιλικό στην Πόλη. Ελλάς – Τουρκία… συμμαχία!