Πρωτοφανές! Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των XanthiFans δυο εβδομάδες μετά την εκλογή του

Πρωτοφανείς εξελίξεις είχαμε στον σύνδεσμο XanthiFans, μόλις δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Λιούμης, που ήταν και ο υποψήφιος που έλαβε τους περισσότερους ψήφους, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου,
Όπως ορίζει το καταστατικό συγκλήθηκε έκτακτα διοικητικό συμβούλιο από την αντιπρόεδρο Θεοδώρα Φαναραδέλλη – Μαριόλα προκειμένου να υπάρξει αναπλήρωση ενός μέλους.
Όπως ανακοινώθηκε, η αναπλήρωση έγινε από το α’ αναπληρωματικό μέλος Αριστοκλή Καραμανίδη, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο γιατί ήταν αυτός α’ αναπληρωματικό μέλος και όχι ο Ηλίας Ταχταλόγλου, καθώς αμφότεροι είχαν λάβει από 28 ψήφους στις εκλογές της 15ης Μαρτίου.
Το πιο πιθανό είναι να έγινε κλήρωση μεταξύ των δύο, αν και δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση στην ανακοίνωση των XanthiFans. Αντιθέτως, αίσθηση προκαλεί η συνέχεια της ανακοίνωσης ότι στις μετέπειτα αρχαιρεσίες, το μέχρι σήμερα αναπληρωματικό μέλος Αριστοκλής Καραμανίδης αποφασίστηκε ομόφωνα να αναλάβει καθήκοντα προέδρου!
Είναι από τις ελάχιστες ίσως φορές που αναπληρωματικό μέλος, το οποίο ουσιαστικά καταψηφίστηκε στις εκλογές αφού αναδείχθηκε… τελευταίο σε ψήφους, καταφέρνει όχι απλά να μπει σε διοικητικό συμβούλιο αλλά να γίνει και πρόεδρος.
Φυσικά, οφείλει να γίνει η διευκρίνιση για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση, ότι είναι δικαίωμα του ΔΣ να ορίσει μεταξύ των μελών του τις αρμοδιότητες και να κάνει την κατανομή των αξιωμάτων όπως κρίνει αυτό. 
 Ωστόσο προκαλεί αίσθηση πόση νομιμοποίηση μπορεί να έχει ο νέος πρόεδρος, όταν τον είχε υπερψηφίσει λιγότερο από το ένα τρίτο των μελών των XanthiFans και άρα δεν τυγχάνει της έγκρισης της συντριπτικής πλειοψηφίας του.

Ο νέος πρόεδρος Αριστοκλής Καραμανίδης είχε λάβει μόλις 28 ψήφους. Αντιθέτως, ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγιώτης Λιούμης είχε λάβει υπερδιπλάσιες και συγκεκριμένα 62.

Επίσης, η αντιπρόεδρος και ταμίας Θεοδώρα Φαναρέλη είχε λάβει επίσης υπερδιπλάσιες ψήφους και συγκεκριμένα 59.

Ο γενικός γραμματέας Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είχε λάβει 40 ψήφους και τα μέλη Γιώργος Ράμτσιος και Λευτέρης Κασαπίδης 47 και 42 αντίστοιχα.

Στις εκλογές είχαν ψηφίσει 82 άτομα. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος, ως αναπληρωματικό μέλος, είχε αναλάβει την επικοινωνία με φορείς και τα μέσα ενημέρωσης, οπότε η επιλογή του στην θέση αυτή μπορεί να έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις και το προφίλ που θέλουν να βγάλουν ως σύνδεσμος οι XanthiFans προς τα έξω, πέρα φυσικά από το αδιαμφισβήτητο γεγονός της προσφοράς εδώ και χρόνια του Αριστολή Καραμανίδη στον σύνδεσμο.