Κατατέθηκε εγγράφως το αίτημα για να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό ο Πανθρακικός! Τι αναφέρει…

Έγινε πράξη η πληροφορία που μετέδωσε το βράδυ τη Παρασκευής το ThrakiSportS και ήθελε τον Εργοτέλη να στέλνει έγγραφο στη Super League και να ζητά να μην ισχύσει η προκήρυξη, που θέλει να υποβιβάζονται φέτος 4 ομάδες στη Football League, αλλά να υπάρξει αναβολή της αναδιάρθρωσης.

Η ομάδα του Ηρακλείου κινήθηκε άμεσα και αφού ήρθε σε επικοινωνία με τις διοικήσεις άλλων ομάδων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ανάμεσά τους και τον Πανθρακικό, κατέθεσε το αίτημά της στη διοργανώτρια αρχή, στέλνοντας έγγραφο και στις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον.

Οι Ηρακλειώτες προχώρησαν στην κίνηση αυτή, εκτιμώντας ότι στο φετινό πρωτάθλημα προέκυψε αλλοίωση αποτελέσματος, από τη στιγμή που δύο ομάδες που αποχώρησαν από τη Superleague, οι ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, έχοντας ”κόψει” βαθμούς από άλλες που συνεχίζουν να μάχονται για την παραμονή τους.

Στο ΔΣ της Λίγκας την Τετάρτη (1/4) θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υποβιβαστούν φέτος μόνο δύο ομάδες (δηλαδή Νίκη Βόλου και ΟΦΗ) και κατά συνέπεια να σωθούν ο ίδιος ο Εργοτέλης και φυσικά ο Πανθρακικός. 

Αναλυτικά, στο αίτημα της ΠΑΕ Εργοτέλης αναφέρονται τα εξής:


Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μας και κατόπιν σχετικών συζητήσεων με προέδρους ΠΑΕ – Μελών της Super League, η ΠΑΕ EΡΓΟΤΕΛΗΣ με την παρούσα επιστολή καταθέτει προς συζήτηση στο προγραμματισμένο για την Τετάρτη 01/04/2015 Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού την παρακάτω πρόταση:

Να κατατεθεί από την Super League επίσημο αίτημα προς την ΕΠΟ για την αναβολή της αναδιάρθρωσης της SuperLeague για την περίοδο 2015-16 σχετικά με τον αριθμό των ομάδων, προκειμένου στην λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου να υποβιβαστούν στην Football League 2 και όχι 4 ομάδες.

Η εν λόγω πρόταση θεωρούμε ότι υπηρετεί την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία εντός του Συνεταιρισμού, καθώς το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει υποστεί σημαντική βαθμολογική κι αγωνιστική αλλοίωση στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, λόγω των αποχωρήσεων των ΠΑΕ ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Είναι προφανές ότι η αποχώρηση των δύο ΠΑΕ εξελίσσεται σε παράγοντα καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα στις τελευταίες θέσεις και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Football League.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Δασκαλάκης

Πρόεδρος Δ.Σ.”.