ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Έχασε με 9 πόντους η ΑΕ Κομοτηνής στην Καβάλα και βγήκαν… κομπιουτεράκια

Δεν έχει προηγούμενο! Η ΑΕ Κομοτηνής ηττήθηκε από τον Αστέρα Καβάλας με 75-66, δηλαδή με εννιά πόντους, όση ακριβώς και η διαφορά της νίκης της στον πρώτο γύρο.

Έτσι πάμε σε δυο αγωνιστικές θρίλερ για να ξεκαθαρίσει η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο και θα πάρει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, αφού οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση είναι απολύτως ισόβαθμες και τα πάντα θα κριθούν στο συνολικό γκολ αβερέιτζ.
Σε αυτό προσωρινά βγαίνει νικήτρια η ΑΕ Κομοτηνής που έχει +76 πόντους ενώ ο Αστέρας Καβάλας έχει +71, αλλά τα πάντα μπορούν να αλλάξουν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Ο κανονισμός που επικρατεί εφόσον υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια, είναι να διαιρείται ο αριθμός των κερδισμένων με τους χαμένους πόντους.

Το παιχνίδι του Αστέρα με την ΑΕΚ ήταν ένα θρίλερ. Εξι λεπτά πριν το τέλος οι κιτρινόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 16 πόντους και όλα έδειχναν ότι οδηγούνταν σε μια πικρή ήττα, όπου θα έχαναν και την διαφορά και θα εγκατέλειπαν το όνειρο της ανόδου. Ωστόσο οι παίκτες του Βασίλη Στοάκη έδειξαν αυτοσυγκέντρωση και κατάφεραν μάλιστα να μειώσουν και στους 7 (!!!), με την διαφορά να κλείνει τελικά στους 9, όσους και στον πρώτο γύρο όπου οι Κομοτηναίοι είχαν κερδίσει με 91-82.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είχε την τελευταία επίθεση, ενώ τελευταίος που σκόραρε ήταν ο Λαμπρόπουλος του Αστέρα Καβάλας από την γραμμή των βολών, όπου όμως ευστόχησε μόνο σε μία από τις δύο. Γενικά, η ΑΕ Κομοτηνής ξεκίνησε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά με επιθετική αφλογιστία στη δεύτερη περίοδο βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, αλλά για καλή της τύχη διατήρησε την διαφορά, έστω και αν μετατρέπει την υπόθεση πρόκριση σε ένα θρίλερ.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 43-37 (ημίχρονο), 61-47, 75-66 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Αϊβαζίδης): Παπαζώτος 4, Ανίσογλου, Σπανός 2, Λαμπρόπουλος 9 (2), Ζωτίδης, Αθανασιάδης 19 (3), Χαριζάνης 14 (1), Ζαρωτιάδης 24, Μυτικόπουλος 3.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Στοάκης): Θεοδωρίδης, παπαγεωργίου, Χοδρόπουλος 17 (2), Βάκρινος, Μεχμέτ Τσαους 1, Κουτσοβασίλης 22 (4), Μπακιρτζής, Σιμάκης 20 (2)Χατζηπαυλίδης, Κοτσαρίδης, Καναράς 6.